Datum plaatsing: 14 juni 2017

Kaartverkoop gestart voor Oeverloos Theaterroute op 2 & 3 september


Kaartverkoop gestart voor Oeverloos Theaterroute op 2 & 3 september


Oijen (Oss): Vanaf nu kunnen kaarten gekocht worden voor de Oeverloos Theaterroute. De vorige editie was zo goed als uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Stichting Oss Cultureel bereidt zich voor op de tweede editie van het zeer succesvolle Oeverloos. Op 2 & 3 september a.s. vindt de Oeverloos Theaterroute plaats. Startpunt van deze verrassende theaterroute is bij de Bierbrouwerij in Oijen. De voorstelling wordt uitgevoerd door 40 amateurspelers, ondersteund door professionals, onder leiding van regisseurs Wim Wijnakker en Letizia Rompelberg. Oeverloos staat voor lokaal cultureel talent en lokale verhalen en vindt om de twee jaar plaats op een nieuwe en bijzondere locatie aan de oevers van de Maas.

Voortbordurend op het succes van de eerste editie van Oeverloos, is er voor de tweede editie in 2017 gekozen voor de focus op de theaterroute. De Oeverloos Theaterroute werd in 2015 zeer goed ontvangen door publiek en pers. Dezelfde makers van toen staan garant voor wederom een beleving aan de oevers van de Maas. Het Oeverloos Ontmoetingsplein bij de Bierbrouwerij Oijen, is het start en eindpunt van de route. Het publiek wordt met speciaal vervoer van en naar de theaterroute gebracht. De theaterroute start op diverse tijdstippen en voert het publiek in 1,5 uur langs bijzondere plekjes waar normaal geen publiek kan komen. Op elke locatie wordt een deel van het verhaal verteld via toneel, zang en dans. Het publiek kan op het Ontmoetingsplein voor- en na genieten van muziek, poëzie, beeldende kunst en lokale proeverijen. Hiervoor wordt samengewerkt met culturele partners uit de regio: Cultuurpodium Groene Engel, Museum Jan Cunen en Theater de Lievekamp.

Oeverloos Theaterroute heet in 2017 ‘Oeverlevens’ en gaat over de geboorte en de dood, en alles daartussenin. “Door intieme én grote scenes op prachtige locaties wordt voelbaar gemaakt hoe het leven een aaneenschakeling van toevalligheden is”, zegt auteur en regisseur Wim Wijnakker, “terwijl we nog zo hard ons best doen om er grip op te krijgen.” vult artistiek leider en regisseur Letizia Rompelberg aan. Het concept voor de theaterroute is gebaseerd op lokale verhalen, opgetekend door stadsdichteres Kitty Schaap.

Op beide dagen zijn er meerdere vertrektijden, de publieksgroepen bestaan uit 60 personen en worden, begeleid door een gids, langs de unieke route geleid die speciaal voor deze dagen gerealiseerd is. Meer info, tijden en kaartverkoop is te vinden via www.osscultureel.nl/oeverloos
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13685