Datum plaatsing: 17 juni 2017

Natuur- en verhalenwandeling langs de Zevenheuvelen in Oss


Natuur- en verhalenwandeling langs de Zevenheuvelen in Oss


Oss (Oss): Op woensdagavond 21 juni organiseert IVN Oss een natuurwandeling door het gebied van de Zevenheuvelen en 28 Bunder. Het thema is ‘sages, legendes en andere (volks)verhalen’. Onderweg wijzen natuurgidsen u op bijzondere natuurelementen en vertellen enkele verhalen die zich afgespelen in dit gebied.
De wandeltocht begint om 20.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de parallelweg van de Rijksweg/begin Slabroekseweg, tussen viaduct A50 en ecoduct over de Rijksweg naar Schaijk. De korte wandeling van ongeveer 3 kilometer met verhalen neemt ongeveer 2 uur in beslag. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen.

We gaan wandelen in een interessant natuurgebiedje. Weliswaar gelegen tussen drukke verkeerswegen, maar misschien juist daardoor zeer aantrekkelijk om te bekijken. Misschien ook wel door het grote verschil tussen drukte/asfalt en rust/natuur. Neem daarbij het tijdstip: een zomeravond en de extra dimensie van verhalen…..! Dat staat garant voor een paar mooie uurtjes in een natuurlijke omgeving.

Het gebied is ook historisch gezien zeer interessant. De gidsen van het IVN maken het voor de deelnemende wandelaars nog bijzonderder door verhalen te vertellen die hier al eeuwen lang, of iets korter, verteld worden. Verhalen met meestal een historische oorsprong, maar met een flinke knipoog naar de waarheid. Degenen met stalen zenuwen, die niet gauw last hebben van slapeloze nachten, worden van harte uitgenodigd om mee te gaan dwalen. Dwalen, zoals in vroegere tijden ook de hier algemeen voorkomende kabouters, witte wieven en andere heidebewoners dat deden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28394