Datum plaatsing: 26 juni 2017 - Laatst gewijzigd: 26-06-2017 08:43:22

Atelierroute in Empel


Atelierroute in Empel


Empel ('s Hertogenbosch): Zeventien kunstenaars met zeer uiteenlopend werk stellen hun atelier open voor publiek om zich te laten verassen, te inspireren, te verwonderen of in gesprek te gaan met de kunstenaar. De zesde Empelse atelierroute wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 juli vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Het bestuur van de route is blij met de diversiteit aan kunstwerken van Empelse bodem. "Dit jaar hebben we twee nieuwe kunstvormen namelijk glaskunst en installaties", meldt deelnemer en medeorganisator Jacquelien Cuppers. "Na vijf jaar zou je denken dat we alle kunstenaars in Empel wel in beeld hebben; we waren dan ook zeer verrast en verheugd met deze nieuwe kunstvormen." Het betreft Adriaan van den Berk uit 't Wild, hij maakt emaille tableaus en installaties en Ans van den Berg glasdecoraties. "Voor de bezoekers is het natuurlijk erg leuk dat er meegedaan wordt in veel verschillende disciplines, zo is er voor iedereen wel iets waar zijn interesse naar uitgaat. Je kunt kennis maken met nieuwe kunstvormen. De open sfeer van het binnenkijken in een atelier biedt de ruimte om vragen te stellen of ervaring uit te wisselen. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van wat er te zien is." Naast emailleren, installaties en glaskunst kunt u kennismaken met schilderen, keramiek, fotografie, dichten, sieraden, tekenen, hoeden, akoestische wandkleden, vilt, tassen, mozaÔek en illustraties.

Tijdens de route zijn de locaties herkenbaar aan een roze vlag met het logo van de Empelse kunstroute. De flyers met alle informatie worden vooraf huis aan huis verspreid in Empel. Tevens zijn deze te verkrijgen bij de deelnemende kunstenaars en bij: Supermarkt Plus, Cafť De Sport, Mengrai, Isabella ijs, greenstyling, kapper Moodz, kapper Ingrid, de Lachende vis, bakkerij Erkeland, VVV 's-Hertogenbosch, de bibliotheek in Rosmalen en 's-Hertogenbosch, Perron 3, Verkadefabriek, Stedelijk Museum en Noord-Brabants museum. De deelnemende kunstenaars hopen u in te mogen ontmoeten op hun eigen werkplek op zaterdag 1 en zondag 2 juli aanstaande. Voor meer informatie www.atelierrouteempel.nl of op Facebook Atelier Route Empel. Voor meer informatie: Jacquelien Cuppers Tel: 06-23365400 Leny de Vos-van Erp Tel: 06-11105610 Website: www.atelierrouteempel.nl Facebook: Atelier Route Empel
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.34217