Datum plaatsing: 16 juni 2017

Een nieuwe vrachtauto voor de Voedselbank's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Voedselbank Den Bosch en omstreken heeft in het afgelopen jaar geld ingezameld ter financiering van de aanschaf van een nieuwe vrachtauto. Deze auto werd deze week afgeleverd door de dealer van Hooft vrachtautoís aan onze lokale Voedselbank.
De auto, voorzien van een hefplatform en een koelinstallatie voldoet aan alle eisen voor het transport van voedsel, zodat de voedselveiligheidsnormen (zoals die bijvoorbeeld ook gelden voor supermarkten) gewaarborgd zijn. De vrachtauto wordt samen met de andere twee bedrijfswagens van de Voedselbank gebruikt om voedsel op te halen bij supermarkten, distributiecentra, de Voedseltuin, groente- en fruitveilingen en voedselproducenten. Tevens wordt de auto ingezet om de uitgiftepunten te Vught, Vlijmen, Drunen en ís-Hertogenbosch/de Biechten te bevoorraden.
De aanschaf Ėwaarvan de kosten ruim 120.000 euro bedragen- werd mogelijk gemaakt door genereuze giften van het landelijke Oranjefonds, de lokale Stichting Dynamis en de plaatselijke Lionsclub ís-Hertogenbosch.
Vanaf de oprichting in 2005 zet de Voedselbank Den Bosch e.o. thans ongeveer 8 ton voedsel per week om, voedt ongeveer 1.000 personen in haar verzorgingsgebied en kent 7 wekelijkse uitgiftemomenten vanuit 5 locaties. De organisatie wordt geheel door zoín 200 vrijwilligers gerund en is in haar bestaan volledig afhankelijk van gratis gedoneerd voedsel en geldelijke ondersteuning vanuit de overheid, particulieren, lokale Rotary- en Lionsclubs, banken, kerkgenootschappen, etc.
In totaal zijn er bijna 170 voedselbanken in Nederland met ongeveer 90.000 klanten. De organisatie kent twee doelstellingen: enerzijds het tegengaan van voedselverspilling en anderzijds het gecontroleerd uitgeven van goed voedsel aan mensen die deze steun bijzonder goed kunnen gebruiken. Klant worden gaat altijd via gemeentelijke sociale diensten, Juvans, Vincentius, bewindvoerders, vluchtelingenwerk, etc. Vrijwilliger worden kan via de website van de Voedselbank Den Bosch e.o.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28516