Datum plaatsing: 01 juli 2017

Bibliotheek ís-Hertogenbosch ook terug naar de jaren 80


Bibliotheek ís-Hertogenbosch ook terug naar de jaren 80


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De jaren 80, ze lijken nog zo dichtbij. Hoe was het ook alweer? We kijken terug in tijd. Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Madonna en van de discman tot de Nintendo Game Boy. De 80ís waren bewogen jaren en inspireerden taalvernieuwers Van Kooten en De Bie tot termen als doemdenkers en positivoís. In Het Noordbrabants Museum is de cultuurhistorische tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivoís tot en met 15 oktober 2017 te bezoeken. Bibliotheek ís-Hertogenbosch staat wel open voor zoín Ďaha-erlebnisí en staat daarom tot en met 9 juli ook in het teken van de 80ís. Er zijn verschillende activiteiten ťn op 9 juli kunnen biebleden met korting naar de tentoonstelling.

Activiteiten in de Bieb
Loesje was in de jaren 80 hŤt medium om je vrede en onvrede aan de buitenwereld te laten zien. In de Bieb leer je op zaterdag 24 juni schrijven als Loesje anno 1980. Verder is er op donderdagavond 29 juni een bijeenkomst over risicojongeren in de 80ís. Het ijkpunt is het Den Bosch uit de jaren 80. Welke rol heeft de politiek tot nu toe gespeeld? En andere maatschappelijke organisaties? Hoe kunnen we nu Ė met alle wijsheid uit de 80ís in onze broekzak - voorkomen dat jongeren afhaken in onze samenleving, ontmoedigd raken, geen toekomst zien, met alle gevolgen van dien? Over dit thema discussiŽren en praten we met ervaringsdeskundigen en deelnemers.
Tot slot helpt gelukskenner Iris van Heesch je tijdens het geluksweekend (1 en 2 juli) om je dromen waar te maken. Waar droomde jij van in de 80ís? En zijn die dromen uitgekomen? Maximaal 10 deelnemers per workshop dus wees er snel bij. Kijk voor actuele tijdstippen en data op www.bibliotheekdenbosch.nl.

Korting voor biebleden
Op zondag 9 juli krijgen leden van Bibliotheek ís-Hertogenbosch e.o. (Rosmalen, Vught, Boxtel, St. Michielsgestel en Berlicum) 50% korting op een toegangskaartje voor de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivoís aan de kassa van Het Noordbrabants Museum. Vraag naar de voorwaarden in de bibliotheek of bekijk ze op de website.

Inspiratie
Hoe zag de bibliotheek er ook alweer uit in de jaren 80? Op het Biebplein in stadsBiEB Centrum is een reeks van fotoís te bekijken van onze bibliotheek in dat decennium. Een feest van herkenning! Heb je zelf nog fotoís van de bibliotheek uit die tijd? We laten ze graag zien! Neem ze mee naar de bibliotheek. Ook in onze collectie ontbreekt het natuurlijk niet aan jaren 80 materiaal. De film ET: wie kent hem niet? Leuk om nog een keer te kijken? Hij is te leen in de bieb. De Bad-tour van Michael Jackson: ook zoín klassieker. De bladmuziek ervan vind je in de bieb.
En natuurlijk boeken uit de 80ís. Nostalgie, maar vaak nog zo up-to-date. Wij hebben ze voor je verzameld.

BiEB terug naar de jaren 80 | 9 juni t/m 9 juli | stadsBiEB Centrum | kaartverkoop via: www.bibliotheekdenbosch.nl
Meer informatie over de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivoís www.hnbm.nl/jaren80
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32325