Datum plaatsing: 17 juni 2017

Rosmalense Myrthe in kinderhoofdrol naast musicalsterren het grote podium op


Rosmalense Myrthe in kinderhoofdrol naast musicalsterren het grote podium op


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Myrthe (10 jaar) is op 1 juli te zien in “Tien in de Lucht”; de eindvoorstelling van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy. Alle leerlingen van alle vestigingen van de musicalschool staan ieder jaar in een grote eindvoorstelling op het podium naast bekende musicalsterren. Voor Myrthe is het dit jaar extra bijzonder, want zij heeft 1 van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus vlak naast o.a. Roben Mitchell, Sanne Maas en Daniël van Klaveren te zien in het theater!

Iedereen in de spotlight
Bij de musicalschool krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote Eindvoorstelling in het theater. Hierin komen alle leerlingen, van alle vestigingen van de school uit het hele land, samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. Om dit te bereiken wordt er iedere week hard gewerkt, waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. De echte theaterbeleving van de leerlingen wordt compleet gemaakt doordat ze ieder jaar door volwassen musicalsterren van tegenspel worden voorzien. Deze spelers verzorgen als het ware de rode draad die het hele stuk met alle aparte groepen uit het land tezamen brengt tot 1 verhaal.

Myrthe in de rol van Doo
Er zijn een aantal leerlingen die de kinderhoofdrollen spelen en dus heel direct samen acteren met de musicalsterren. Ze zijn van grote waarde voor het verhaal. Myrthe uit Rosmalen is 1 van die gelukkigen, want zij zal te zien zijn in de rol van Doo. “Doo is een sportieve gans. Doo maakt overal een wedstrijd van maar kan niet goed tegen zijn verlies’, aldus Myrthe. Ze heeft auditie gedaan voor deze rol, net zoals vele andere leerlingen van de Telekids Musicalschool TopClub. Dat is een selectiegroep binnen de school die op 3 plaatsen in Nederland te vinden is. Myrthe: “Ik leer veel in de TopClub lessen, daarnaast is het leuk en gezellig met de andere kinderen’.

In de buurt
De Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy streeft ernaar om overal in Nederland iedereen de kans te geven om van zingen, dansen en acteren te genieten. Er is ook een leslocatie in Den Bosch, ook deze leerlingen zijn te zien in de voorstelling. Dit wordt allemaal geregeld vanuit het hoofdkantoor; zie de website voor meer informatie en inschrijven. In Juli en September zijn er proeflesmogelijkheden.

Ga voor meer informatie naar www.telekidsmusicalschool.nl of www.rtltalentacademy.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30987