Datum plaatsing: 17 juni 2017

Geslaagde Verkeersweek op Basisschool Herman Jozef


Geslaagde Verkeersweek op Basisschool Herman Jozef


Middelrode (Sint-Michielsgestel): Van 12 tot 16 juni stond op de school in Middelrode alles in het teken van verkeer. De school gelegen aan een drukke weg heeft verkeer hoog in het vaandel staan en besteedt deze week veel tijd aan het vak. Op maandag kwam Seef de zebra in alle klassen om te vertellen wat er allemaal op het programma stond, een week van begin tot eind gevuld met actieve verkeersopdrachten.
Maandag kregen de kinderen van groep 1 tot en met 4 bezoek van Poppentheater Poppejans. Zij had en interactieve show waarbij de poppen samen met de kinderen stilstonden bij verschillende verkeersborden en regels. Dit ging gepaard met liedjes en veel gezelligheid!
De groep achters fietsen die dag alvast een keertje naar hun nieuwe school. Van te voren werd de route uitgestippeld in de klas, waarna de kinderen onder begeleiding van ouders naar hun nieuwe school fietsten. Daarbij kregen ze de opdracht om te letten op bijzondere of gevaarlijke verkeerssituaties.
Groep 3/4 had die middag ook nog een verkeersspeurtocht, waarbij ze door Middelrode liepen en allerlei opdrachten moesten doen. Daarna puzzelden ze er op los, op zoek naar het juist antwoord.
Op dinsdag en woensdag was het schoolplein omgetoverd naar een verkeersplein met verkeerslichten, rotondes, drempels en een zebrapad. De kinderen van groep 3 tot en met 7 mochten allemaal een keer op hun fiets, skelter of step deelnemen. De kinderen van groep 8 speelden politieagent of voetganger, waardoor de kinderen zich perfect aan de regels hielden.
Donderdag kwam de politie ook nog even op bezoek, zij gaven uitleg over hun beroep en de kinderen konden kijken (en zitten) in een echte politieauto.
De kinderen uit groep 1 en 2 hebben aandacht besteed aan het spelen en lopen op de stoep en hoe je dat zo veilig mogelijk doet.
Zelfs tijdens de gymles was er aandacht voor verkeer. Iedere groep leerde een dansje op het nummer van Veilig Verkeer Nederland. Dit lieten ze aan het eind van de week zien aan alle ouders als afsluiting. De verkeersouders hadden alles uit de kast getrokken om het voor iedereen een geweldige week te laten zijn. Op vrijdag mochten de groepen 6 tot en met 8 op bezoek bij Mountainbike en Fietscrossvereniging de Whoopers waarbij ze in 3 groepen reden over het pumptrack, een parcours over de weg en natuurlijk op de crossbaan. Wat gaaf om te zien dat je in het dorp zoveel medewerking krijgt, bedankt Whoopers. Deze geweldige week was niet gelukt zonder de hulp van de ouders uit de werkgroep, Josje, Chantal en Ymke, heel erg bedankt!!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31053