Datum plaatsing: 17 juni 2017

De Meander uit Oss is door naar het NK Cruyff CourtsOss (Oss): De Meander uit Oss is door naar het NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 24 juni in Enschede! Op 17 mei organiseerde het Sport Expertise Centrum i.s.m. de Gemeente Oss en JOGG Oss de kwartfinale van het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi. De Meander kwam hierbij als sterkst uit de strijd. Vervolgens hebben de jongens van de Meander in de Halve Finale in Eindhoven de Respect Award gewonnen en hebben zich daarmee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts in Enschede. De jongens reizen op 24 juni met de bus af naar Enschede om daar tegen alle andere finalisten te strijden. De Johan Cruyff Foundation organiseert het NK dit jaar in samenwerking met Sportaal. Het belooft een groot spektakel te worden!
Op zaterdag 24 juni wordt de Oude Markt in Enschede omgetoverd tot een voetbalarena waar elf jongens- en elf meisjesteams op twee mobiele Cruyff Courts de strijd aan zullen gaan voor de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2017’. Naast de strijd om de titel worden er allerlei side events georganiseerd voor de deelnemende teams, hun supporters en andere aanwezige kinderen.
Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 t/m 12 jaar dat georganiseerd wordt op de Cruyff Courts in 10 verschillende landen. Inmiddels hebben er al meer dan 100.000 kinderen deelgenomen. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘respect’ centraal. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14537