Datum plaatsing: 19 juni 2017

Nieuwe school 't Kleurenbos in Meteoor en bovenbouw Nicolaasschool tijdelijk in NoorderlichtOss (Oss): Na de zomervakantie krijgen we in de gemeente Oss een nieuwe basisschool. De school heet ít Kleurenbos en gaat zich vestigen in het gebouw de Meteoor aan de Oude Litherweg in Oss. Daarnaast gaat de bovenbouw (groep 7 en 8) van de Nicolaasschool zich tijdelijk vestigen in het gebouw het Noorderlicht op de Rusheuvelstraat 75 in Oss. Zij passen niet meer in het huidige schoolgebouw aan de Koornstraat. Over deze invulling heeft de gemeente Oss op 6 juni besloten. Daarvoor hebben we samen met de scholen de mogelijke locaties onderzocht.
ít Kleurenbos kan groeien in de Meteoor
In het Noorderlicht is onvoldoende ruimte voor ít Kleurenbos om de verwachte groei te kunnen maken. In de Meteoor kan ít Kleurenbos groeien naar 200 leerlingen in de komende vijf jaar. ít Kleurenbos is een Waldorfschool die onderwijs geeft op basis van antroposofische opvattingen. De school start na de zomervakantie met 3 groepen. Kinderen op deze school komen niet alleen uit de wijk, maar uit de hele gemeente Oss. Meer informatie is te vinden op www.kleurenbos.nl.
Nieuwe huisvesting Nicolaasschool komt nog
De bovenbouw van de Nicolaasschool heeft andere uitgangspunten. Het gaat om vier klaslokalen met een kleine groeiverwachting. Ook zijn de leerlingen oud genoeg om zelfstandig via de trappen aan de buitenzijde hun lokalen te bereiken. Het Noorderlicht is daarom het best passend. Samen met het schoolbestuur ontwikkelen we plannen voor nieuwe huisvesting van de Nicolaasschool. De huisvesting van de bovenbouw in het Noorderlicht is daarom tijdelijk.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13864