Datum plaatsing: 20 juni 2017

Expositie: #OPTIMISM ... omdat gewone dingen niet altijd vanzelfsprekend zijn.


Expositie: #OPTIMISM ... omdat gewone dingen niet altijd vanzelfsprekend zijn.


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In de centrale hal van het Stadskantoor in DenBosch toont kunstenares Anne van den Heuvel een kunstwerk dat letterlijk verbindt.

Anne van den Heuvel vraagt om aandacht voor de LGBT-asielzoekers, omdat deze wel wat OPTIMISM gebruiken. Daarom toont zij niet alleen dit werk maar het werk wordt ook geveild.
De opbrengst gaat naar LGBT Asylum Support.
LGBT Asylum Support is een Non Gouvernement Organisatie. Zij ondersteunen LGBT asielzoekers die net in #Nederland zijn. Zij zijn een schakel tussen LGBT-mannen en -vrouwen en andere Nederlandse organisaties die asielzoekers willen helpen.

Waarom OPTIMISM?
In het nieuws blijkt dat onbegrip, uitsluiting, afkeer, angst, taboe en geweld helaas schering en inslag zijn. Omdat gewone dingen, zoals liefde en jezelf zijn, niet altijd vanzelfsprekend zijn.
Anne van den Heuvel gebruikt de schering en inslag liever voor het verbinden van haar garens om de prachtige geweven patronen van haar kleurrake kunstwerken te realiseren.

Anne van den Heuvel heeft als missie 'De wereld mooier kleuren'. Graag in alle kleuren van de regenboog. Het ene roze is het andere niet.

Het kunstwerk OPTIMISM is een werk uit de collectie Divine Acoustics; Textiele kunstwerken met een geluiddempende werking. Anne van den Heuvel ontwerpt en vervaardigt haar kleurrake OPTIMISM met de hedendaagse ambachtelijke techniek; jacquard weven.

Informatie over de veiling:
Het kunstwerk OPTIMISM heeft een formaat van 1.30 x 2.90 en heeft een verkoopwaarde van 4.550,- euro incl 6% btw.
De startprijs voor veiling is 3.500,- euro per opbod. De opbrengst van het veilingbedrag zal gaan naar het goede doel.

Interesse? Iets wat past in uw woonkamer? Entreehal? Spreekkamer? Bedrijfscultuur? Missie? Visie?
Helpt u mee de wereld mooier te kleuren?

Is dit kunstwerk of budget te groot voor u? Ook hieraan is gedacht; Speciaal voor deze gelegenheid en LGBTAsylum Support realiseert Anne van den Heuvel in een symbolische gelimiteerde versie haar werk OPTIMISM in het formaat van 0.70 x 1.50 voor een bedrag van 2.000,- euro, ook hiervan gaat de opbrengst naar LGBT Asylum Support.

OPTIMISM kleurt de wereld mooier.

www.annevandenheuvel.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31033