Datum plaatsing: 19 juni 2017

Nacht van de Muzelinck


Nacht van de Muzelinck


Oss (Oss): Tijdens de 'Nacht van Muzelinck' is iedereen gelijk; Muzelinck brengt zo veel mogelijk kunst en cultuur samen en biedt een podium aan alle muzikale-, theatrale-, dansende en beeldende kunstenaars. Of je nu een professional bent of amateur; iedereen treedt naast elkaar en met elkaar op, zodat je een prachtige mix krijgt die elkaar alleen maar zal inspireren en versterken!

De Nacht van Muzelinck is nieuw Kunst Festival georganiseerd door Muzelinck dat plaats vindt bij Muzelinck op 24 juni vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Muzelinck: Volwassenen betalen 5,00 en kinderen (t/m 18 jaar) 2,50. Het programma duurt tot ongeveer 1.30 uur.

Tropische Nacht
Weer of geen weer: bij Muzelinck is het tropisch tijdens de Nacht van Muzelinck. Dit is namelijk het thema van deze eerste editie van de Nacht van Muzelinck. Tijdens dit Kunst Festival maakt Muzelinck gebruik van de foyer van de Lievekamp. 'Dit wordt de 'beachclub', aldus Ellen Beek namens Muzelinck. 'In de 'Beachclub' bevinden zich 2 podia waarop afwisselend steeds muzikale optredens zijn. Van violisten uit de Muzelinck Talentenklas tot hardrock door 'Ravage in de garage'. Uiteraard is de bar open en kan men onder het genot van een drankje genieten van de muziek.
Ook Babs van Balveren treedt op in deze Beachclub. En van haar bandleden is Bram Huygen, tevens gitaardocent bij Muzelinck. In theaterzaal De Linck bevinden zich eveneens 2 podia waarop doorlopend muziek en dans te zien is. Een andere ruimte (area 6) wordt ingericht als echte nachtclub. 'Zodra je daar binnenkomt voel je direct een andere sfeer, ook de optredens zijn daar anders, intiemer.'

Pakje Kunst trekken
Naast de muzikale-, theatrale, en dansoptredens is er ook veel aandacht voor beeldende kunst en buurtcultuur. Zo is er tijdens de Nacht van Muzelinck een 'Pakje Kunst' automaat waar bezoekers van de Nacht van Muzelinck voor 4,- een 'pakje kunst' kunnen trekken!
In ieder Pakje Kunst zit een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Daarnaast hergebruikt Pakje Kunst oude mechanische sigarettenautomaten als cultuur erfgoed met als doel kunst dichter bij mensen te brengen.

'Iedereen krijgt de gelegenheid om ontspannen te genieten van alle optredens, maar de Nacht van Muzelinck is er ook voor iedereen die zich in een prettige sfeer wil orinteren op de mogelijkheden om zelf actief te zijn met kunst in hun eigen leefomgeving', vertelt Beek. 'Zo kan je zelf deelnemen aan een workshop boetseren. Als je wilt, leggen we je vast in 3D of maakt kunstenares Ingrid Friesen een (snel)portret van je.' Docent Frank Ulijn laat je kennis maken met de 3D technieken en maakt indien gewenst een 3D scan van je. Buiten op het gras staat een grote 'buurtcultuurbus' waarin we laten zien wat buurtcultuur is en kan betekenen. In diezelfde bus is Maartje Megens te zien met haar theateract uit het Zuiderwaterlinie Festival.

Het volledige programma van de Nacht van Muzelinck wordt op woensdag 21 juni bekend gemaakt op de website van Muzelinck: www.muzelinck.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14829