Datum plaatsing: 19 juni 2017

‘Hoge hakken in de politiek’Heesch (Bernheze): Wat beweegt vrouwen om in de politiek te gaan en hoe vergaat het ze? Wat vinden ze moeilijk? Waar zijn ze trots op en wat willen ze bereiken? Maar ook…wat moet je kunnen en laten om als vrouw iets te bereiken in dit wereldje? De gemeenteraad van Bernheze biedt vrouwen graag de mogelijkheid om eens achter de schermen mee te kijken en vrouwen uit de politiek te ontmoeten. In samenwerking met VOV (Vrouwen Ontmoeten Vrouwen) Bernheze nodigen de vrouwen uit de Bernhezer politiek u dan ook uit voor een ontmoetingsavond voor vrouwen op donderdag 29 juni om 19.30 uur in het gemeentehuis van Heesch.

Programma
U maakt op een informele manier kennis met het werk van de gemeenteraad. We delen interactief kennis met u over de lokale politiek. Vervolgens gaan vijf vrouwen die politiek actief zijn, waaronder burgemeester Marieke Moorman, met elkaar in gesprek. Ze worden daarover geïnterviewd in de stijl van DWDD. Er is daarna voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en te netwerken. De vrouwen die actief zijn in het raadswerk vertellen graag over hun werk en ervaringen.

Aanmelden
Wilt u deze ontmoetingsavond bijwonen? Aanmelden kan via VOV Bernheze, via de website www.vovbernheze.nl of via griffie@bernheze.org. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij de griffie van de gemeente Bernheze, telefoon 0412-45 88 12.

100 Jaar vrouwenkiesrecht
Vrouwen in de politiek. Dit jaar bestaat het vrouwenkiesrecht honderd jaar maar wat heeft dat gebracht voor de (lokale) politiek? Er is geen evenwicht tussen het aantal vrouwen en mannen die politiek actief zijn en vooral in de lokale politiek is het aantal vrouwen laag. Komt dat door de onbekendheid over wat speelt in de lokale politiek? Vrouwen in de gemeenteraad gaan er graag met u over in gesprek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15809