Datum plaatsing: 03 juli 2017

Kom bijenwerk bekijken tijdens Open Imkerijdagen


Kom bijenwerk bekijken tijdens Open Imkerijdagen


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Hoeveel bijen zitten er eigenlijk in een kast? Zitten er meer koninginnen in een bijenvolk? Hoe halen we honing uit de raampjes? Allemaal vragen die mensen zich vaak stellen en waarop u een antwoord kunt krijgen tijdens de Open Imkerijdag in onze regio.

door Petra van Heesch

Berlicum/Rosmalen
Bijenvereniging Sint Ambrosius uit Berlicum ontvangt u op 9 juli in het verenigingsgebouw in het Poortgebouw van Landgoed Seldensate in Middelrode tussen 11.00 en 16.00 uur. De leden geven een kijkje in de bijenstal om te laten zien hoe de bijen in de kast wonen en werken. Iedere bezoeker (klein en groot) krijgt beschermende kleding aan. Er zijn diverse demonstraties zoals ramen ontzegelen, honing slingeren, kaarsen rollen enz. Er is nog veel meer te zien en te doen. U kunt op deze dag natuurlijk een potje honing kopen afkomstig van de bijen die “gehuisvest “ zijn op Seldensate. Geniet ook van een lekkere kop koffie, thee of limonade.
Ook de Stichting Landschapsbeheer Aa-dal, kortweg SLA, is deze dag te gast. SLA is een professionele vrijwilligers organisatie die zich richt op het behoud, herstel en ontwikkeling van kleine landschapselementen en natuurterreintjes in het Aa-dal. Op dit moment is SLA bezig met planvorming van participatie landschapsbeheer op Seldensate.
Mocht u nog meer willen weten over de vereniging neem dan eens een kijkje op onze website https://ambrosiusberlicum.wordpress.com/

Lith eo
De lokale imkers uit de regio Lith doen ook dit jaar mee met de landelijke open imkerdagen. De imkerij aan de Brouwerspad in lith zal hiervoor zijn deuren openen. Er is een mogelijkheid om in de bijenhal te kijken. Ook een kijkje in een actieve bijenkast behoord tot de mogelijkheden. Imkers zullen die dag iedere bezoeker graag informeren over het imkeren met de honingbij. Er zijn imker gereedschappen te zien waar uitleg bij gegeven wordt.
De landelijk open imkerdagen voor Lith eo worden dit jaar op 8 en 9 juli gehouden van 11.00 tot 16.00 uur bij de Bijenhal van imkerij-atelier “De-Tekenstal”, Bereikbaar vanaf de Brouwerspad. Het Brouwerspad vindt u aan de Zomerstraat of Lithsedijk ter hoogte van restaurant ‘Bij ons op de dijk’.

Geffen
Bij Ecopoll aan de Leiweg in Geffen worden bezoekers tijdens de open imkerijdagen ontvangen in het prachtige bijenteeltmuseum. Bezoek aan het bijenteeltmuseum is deze dag gratis. Er wordt doorlopend uitleg gegeven over het museum en de bijen, er zijn demonstraties honingslingeren en er zijn een film, bijenkasten en een demonstratiekast te zien.
U kunt er proeven van verschillende soorten honing. Vele honingsoorten en cosmetica op basis van bijenproducten worden te koop aangeboden. Een interessante en unieke lokatie waar niet alleen de bij centraal staat, maar ook andere (bestuivende) insecten zoals solitaire bijen en vlinders.

Bernheze en Vinkel
De bijenhouders uit Vinkel en Bernheze hielden vorige zondag hun jaarlijke bijenmarkt in Nistelrode. Daarom zijn er op 8 en 9 juli geen extra activiteiten gepland.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29223