Datum plaatsing: 19 juni 2017

Tuincentrum Meijs organiseert Vlinderdagen


Tuincentrum Meijs organiseert Vlinderdagen


Heesch (Bernheze): Samen met Groei en Bloei, de Vlinderstichting en Tuinbranche Nederland heeft Tuincentrum Meijs in Heesch het initiatief genomen om de tuin en balkon te promoten als leefgebied voor vlinders. Eigenaar Rinus Meijs van Tuincentrum Meijs is erg verheugd met dit initiatief. “Wij kweken al jaren planten die o.a. vlinders aantrekken, en waar vlinders en bijen hun voedsel kunnen vinden.” “Onze medewerkers staan te popelen om 24 en 25 juni te laten zien wat er zoal aan planten te koop is die bijdragen aan een goede leefomgeving voor deze insecten.”

Met een mix van lokplanten is het makkelijk een natuurlijk leefgebied te creëren voor nuttige insecten, zoals tuinvlinders rond de woning. Vlinders zijn te helpen met paarse, blauwe en gele bloemen, in een afwisseling van hoge en lage planten. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de bloei van de planten verdeeld is over een periode van voor tot najaar. De Vlinderstichting en Tuinbranche Nederland geven de komende periode extra aandacht aan het verbeteren van de leefomgeving van tuinvlinders. Daarom organiseert Tuincentrum Meijs op 24 en 25 juni twee dagen waarop dat wordt gepromoot, samen met Groei en Bloei.
Deze maand is ook de actieweek “tegel eruit, plant erin” in samenwerking met Groei en Bloei. Iedere klant die op deze dagen een tegel inlevert krijgt daarvoor twee gratis planten, die vlinder en bijen lokkend zijn. Tuincentrum Meijs doet daar graag aan mee en stelt dan ook deze planten beschikbaar. Meer groen bevordert de biodiversiteit en daarmee het leefklimaat in onze omgeving. Minder bestrating en meer groen zorgt ook voor een betere waterberging en minder wateroverlast, zoals overlopende rioleringen.
Tijdens die dagen zal er ook ruim aandacht gegeven worden aan toebehoren, die bijdragen aan een gunstige leefomgeving van de vlinder en andere nuttige insecten. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen onder begeleiding gratis deelnemen aan een workshop
Tuincentrum Meijs vindt u aan de Bosschebaan 23 In Heesch, dagelijks geopend van 9-18.00 uur Vrijdag koopavond en zaterdag van 9.00-17.00 uur.Tel. 0412-407030
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18721