Datum plaatsing: 19 juni 2017

Nieuw: Kipsalon Bernheze


Nieuw: Kipsalon Bernheze


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Sinds 1988 runnen wij Erik en Miranda van Doorn met plezier en toewijding een vleeskuikenhouderij aan de Jan van den Boomstraat 9 in Heeswijk met gangbare kuikens die intussen vaak worden geëxporteerd. Om de consument toch de gelegenheid te geven op een eerlijk, vers, goed en bovendien betaalbaar stukje kippenvlees hebben wij sinds 3 mei 2017 www.kipsalonbernheze.com geopend , een afhaalpunt aan huis waar na online bestelling het vlees op woensdagmiddag tussen half 3 en half 7 opgehaald kan worden.

De kuikentjes komen recht uit het ei van de broederij aan op ons bedrijf ze worden verwelkomd in een schone, goed verwarmde stal, waar ze voer en fris water krijgen. “We hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel, we zijn echter geen kinderboerderij, maar een professioneel voedselproducerend bedrijf. Onze kuikens zijn voor het vlees en ze zijn ongeveer zes weken bij ons te gast. Wij zorgen optimaal voor onze kuikens en streven ernaar om de kuikens antibioticavrij aan de slachterij te kunnen leveren.”

“We vinden het dan ook meer dan vervelend dat de gangbare kip onder aanvoering van Wakker Dier dusdanig weggezet is dat supermarkten het uit de schappen gebannen hebben. De genetische aanleg van onze kuikens is zo bepaald dat ze sneller het slachtgewicht hebben dan het anders gefokte verkrijgbare kippenvlees. Dat scheelt echter maar een week in levensduur met de gangbare kip.”
“Hoewel onze kuikens vaak geëxporteerd worden en er een goede gezonde bedrijfsvoering is, frustreert het ons dat de Nederlandse consument, een goed stuk kippenvlees ontzegd wordt. Om consumenten toch de kans te geven op vers, goed en betaalbaar kippenvlees zijn wij begonnen met een door Rinke Donkers van Beukelaar Diervoeders bedachte formule van de Kipsalon waar online drumsticks, kipfilet, dijenvlees, vleugeltjes, bouten, een hele kip en soepkip van ‘gangbare kippen’ besteld kunnen worden.
Dit vlees is kwalitatief veel beter dan wat er in de supermarkt ligt. Het is puur, lekker en vast vlees” Er wordt altijd gezegd dat de consument mag kiezen. Dat is echter niet zo, want de gangbare kip is uit de schappen verdwenen.

Ben je benieuwd? kijk op onze site voor het assortiment of bel met ons.
Na online of telefonische bestelling via www.kipsalonbernheze.com kan je op woensdagmiddag het vlees ophalen.

Kipsalon Bernheze
Van Doorn Vleeskuikens
Jan van den Boomstraat 9
5473 VZ Heeswijk-Dinther
0413-229677 / 06-120 33 685
www.kipsalonbernheze.com

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16491