Datum plaatsing: 19 juni 2017

25 jaar de Sleutel in Maren-Kessel


25 jaar de Sleutel in Maren-Kessel


Maren-Kessel (Oss): De Sleutel in Maren-Kessel is al 25 jaar dé juiste plek voor een gezellig avondje uit in het kleine dorpje aan de Maas. Het is een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten in het café en de perfecte locatie voor een geslaagd feest! In de naastgelegen cafetaria heeft u een ruime keuze uit populaire snacks en friet, maar ook voor een wat uitgebreider menu bent u er aan het juiste adres. Afgelopen week werd niet alleen het zilveren jubileum gevierd maar waren Toon (64) en Tineke (62) ook nog eens 40 jaar getrouwd.

door Wiljo van Nuland

Toen het café van haar werkgever afbrandde vond Tineke Sleutjes een nieuw bestaan in een bescheiden frietwagentje. Zij maakte een start met hulp van haar oude werkgever en een kistje met 100 gulden. Toch was het friettentje al snel niet meer weg te denken in Maren-Kessel. Toen woningbouw op de lokatie zich aankondigde verhuisde Tineke naar het frietkotje Het Praathuisje aan het Kerkplein in Maren-Kessel. Het bekende chaletje heeft jaren dienst gedaan voor ze samen met haar man Toon in 1992 intrek nam in het voormalig gemeenschapshuis aan de Christinastraat in het hart van het dorp.

In 25 jaar is de Sleutel er uitgegroeid tot de huiskamer van Maren-Kessel. In tijden van voor- en tegenspoed is de Sleutel de aangewezen lokatie. Van vergadering tot koffietafel en van feestavond tot kaartavond. De warme sfeer van Brabantse gezelligheid staat daarbij altijd voorop.

In het café zijn vele verenigingen thuis en kunt u een kaartje leggen, biljarten of darten en genieten van een koud glas bier, een goed glas wijn of een verfrissend drankje in een sfeervolle ambiance. De formule1 kunt u er live volgen, van voorbeschouwing tot nabeschouwing, met speciale zeer lage drankprijzen. Hoe vroeg of hoe laat de wedstrijd ook is!
De Sleutel beschikt daarnaast over een grote zaal voor een maximale bezetting van 300 personen. Deze zaal kan op maat voor u ingedeeld worden en geminimaliseerd voor een gewenst aantal personen. De mogelijkheden zijn legio.
Inmiddels is ook de tweede generatie enthousiast betrokken bij de Sleutel. Enige dochter Claudia (33) is sinds 2005 mede-eigenaar. Zij brengt ook nieuw elan mee. Dat is bijvoorbeeld te zien in nieuwe initiatieven zoals de weekmarkt bij het terras van het café. Onder meer brood, groenten en fruit en vis worden er dan verkocht en dat blijkt te voorzien in een behoefte in het dorp waar nauwelijks nog een winkel te vinden is.

Claudia zet ook in op een uitbreiding van activiteiten gericht op een jeugdiger publiek. Zoals een nieuw evenement op zaterdag 21 oktober bedoeld voor jongeren van 18-plus uit het dorp en de regio. Tijdens deze avond, die soos is gedoopt, is er live-muziek van de bekende Millstreet-band. Toon, Tineke en Claudia hopen met dit initiatief niet alleen de jeugd maar ook vele 30 en 40plussers een ouwerwets leuke avond uit in eigen omgeving te kunnen bieden. Het is de bedoeling dat de soos-avonden minimaal 1x per jaar georganiseerd gaan worden. Kaarten voor de soos-avond op 21 oktober kosten slechts €10,- en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Sleutel!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15907