Datum plaatsing: 20 juni 2017

Pleunie den Otter staat achter Rosmalens Belang


Pleunie den Otter staat achter Rosmalens Belang


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Bij de vorige verkiezingen voor de gemeenteraad stond Pleunie (25) op de kandidatenlijst van Rosmalens Belang en kreeg enorm veel stemmen. “Er zijn best veel jongeren die niet gaan stemmen. Dat vind ik jammer en ook zonde, want als je niet stemt heb je ook niks te zeggen. Bij landelijke verkiezingen oriënteer ik me via de Kieswijzer, maar voor de plaatselijke politiek hou ik het graag dichtbij huis, net zoals Rosmalens Belang.”

Door Herman van Dinther

“Je ziet bij een partij als Rosmalens Belang duidelijk dat ze ergens mee bezig zijn, gewoon met concrete dingen. Het lijkt mij frustrerend dat in de politiek beslissingen zoveel tijd kosten en lang duren. Ik noem als voorbeeld het Centrumplan waar Rosmalens Belang al jaren enorm veel energie in heeft gestoken. Nu is het dan eindelijk in uitvoering, maar voor mij had dat veel sneller gemoeten. Hetzelfde geldt voor de oeverloze discussies over de Vlietdijk. Wel dicht, niet dicht, wel, niet. Gelukkig heeft Rosmalens Belang ervoor gepleit dat de weg open bleef en de bewoners van de Groote Wielen niet nodeloze omwegen hoeven te maken. Ik denk dat dan ook veel bewoners naar Den Bosch zouden zijn gaan winkelen en dat is weer slecht voor het centrum van Rosmalen. We moeten er juist alles aan doen om Rosmalen levendig en mooi te houden. Ik weet trouwens heus wel dat Rosmalens Belang voor alle buurten, wijken en dorpen van ’s-Hertogenbosch actief is. Maar vanuit mijn perspectief heb ik het over Rosmalen, mijn geboortedorp.”

Bottles
Pleunie legde vijf jaar geleden samen met Michael van Heugten de basis voor Café Bottles, intussen een begrip voor iedereen die weleens op de Driesprong, de huiskamer van Rosmalen, komt.
Zodra het succes er is dat zij nastreeft wordt zij onrustig en zoekt nieuwe uitdagingen. Opgeleid tot grafisch vormgever en ook begenadigd fotografe zocht zij ruim een half jaar geleden een nieuwe uitdaging en dacht die te vinden in een fotostudio.
“Hartsikke leuk werk en fijne collega’s. Maar ik was daarvóór de vrijheid van ‘eigen baas’ gewend en dat begon ik te missen. Het is belangrijk om te ontdekken wat je niet wilt. Dat helpt bij het nemen van beslissingen. De horeca is toch mijn ding. Ik ben volop bezig mogelijkheden te onderzoeken om in die branche weer aan de slag te kunnen. Het liefst in Rosmalen, toch het gezelligste dorp van Nederland. Een pand met ruimte eromheen om voor kinderen speelgelegenheid te maken en de ouders lekker te kunnen laten genieten. Ik kijk actief rond en ik vind echt wel iets. Ik heb in elk geval volop plannen in mijn hoofd.”

Altijd dichtbij
“Voor Rosmalen heb ik ook wel ideeën. Zo vind ik dat er een drempel ligt tussen de Groote Wielen en het dorp. Die wijk moet veel dynamischer worden en tegelijkertijd meer recreatiemogelijkheden krijgen. Alle Rosmalenaren, dus ook die van de Groote Wielen, moeten lekker de rust kunnen vinden in het eigen dorp. Ik heb er volop vertrouwen in dat, zodra het centrum klaar is, ook de Groote Wielenaren naar het centrum zullen trekken. Want dan zal er werkelijk van alles te koop zijn. Ik vind tenminste dat je voor alles in Rosmalen terecht moet kunnen, dan hebben we het perfecte Rosmalen. Het enige dat nog ontbreekt is een mooi fonteintje op De Driesprong. Leuk voor de jeugd.
De vergroening waar Rosmalens Belang zich zo sterk voor inzet vind ik heel belangrijk. Dat bepaalt toch de kwaliteit van je leefomgeving, net als goede voorzieningen en bereikbaarheid.
Ik ga weer op de kandidatenlijst staan voor Rosmalens Belang. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in 2018 moeten we weer genoeg stemmen krijgen om het beleid ‘Dichtbij’ te kunnen blijven volhouden”, zegt Pleunie met overtuiging.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17085