Datum plaatsing: 27 juni 2017

Extra acties Wadduwa na overstroming Sri-Lanka


Extra acties Wadduwa na overstroming Sri-Lanka


Vinkel ('s Hertogenbosch): In de week na 20 mei is zuidwest Sri-Lanka getroffen door een grote overstroming. 200 mensen kwamen daarbij te overlijden, 250 mensen zijn nog vermist en 12.000 mensen werden geŽvacueerd. Zeker 200.000 mensen zijn getroffen, alles is meegesleurd door de sterke watermassa en modderstroom. Het is in het nieuws geweest, maar door alle andere zaken in de wereld is er verder geen aandacht aan geschonken. Het leed is echter heel erg. Gezinnen die alles kwijt zijn .
De plaatselijke bevolking helpt waar ze helpen kunnen ook de tempels en kerken werken samen, ook de regering geeft volop hulp. Ad en Geert van Stichting Hulp Wadduwa Sri-Lanka waren op dat moment daar, 10 minuten rijden van het getroffen gebied. Zijn meteen met hulp begonnen oa met drinkwater. Later is er geld beschikbaar gesteld om 60 gezinnen te helpen met voedsel en houdbare spullen zodat een gezin van 4 personen een maand vooruit kan. Deze hulp wordt nu gedaan door de plaatselijke medewerkers van SHW in samenwerking met gemeente en politie, zodat alles eerlijk verdeeld wordt.
Nu terug in Nederland zijn Ad en Geert volop bezig om deze hulp nog door te laten gaan. Op 2 juli is St. Hulp Wadduwa met een mooie kraam aanwezig op de braderie in Vinkel.
Uw donaties kunt u ook over maken via de bank. Stichting Hulp Wadduwa NL76RABO016244213 onder vermelding overstroming. Alles is na te lezen op www.wadduwa.nl. Helpt u mee om de getroffen mensen weer een gezond leven te geven aub doneer!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.36894