Datum plaatsing: 28 juni 2017

Stadsnatuurwandeling door Oss met IVN-natuurgidsen


Stadsnatuurwandeling door Oss met IVN-natuurgidsen


Oss (Oss): Op de zondag 2 juli organiseert IVN Oss een natuurwandeling door de stad Oss onder de titel: ‘Groen en cultuurhistorie in de stad’. Natuurgidsen van IVN Oss begeleiden deze stadse natuurwandeling. De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het Burchtplein in Oss.

Afwisseling natuur en historie
De wandeling gaat door diverse parken en langs groenstroken in het centrum van Oss. De natuurgidsen vertellen over de bomen en planten, maar ook over cultuur-historische elementen, zoals geschiedenis en hoe de stad er vroeger uit zag. Een mooie, afwisselende tocht.
Welke bomen staan er in het Fraterspark? Waarom heet de Monsterstraat Monsterstraat? Kunnen we het ‘muurvarentje’ vinden op de muur voor de muur van de voormalige St.-Jansmavo? Staan er echt ginkgo’s langs de Walstraat? Waarom worden veel kastanjebomen gekapt….? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens de “Groen en cultuurhistorie in de stad” wandeling. Als je er op let is het verbazend te zien hoeveel mooie stukjes groen er midden in het centrum te vinden zijn. Zeker nu, midden in de zomer. Er is dan ook hier weer van alles te beleven. ,Gaat u mee op ontdekkingstocht en sta ook af en toe eens stil bij iets dat tevoren nog niet opgevallen was.

Voor meer informatie: kijk op www.ivn.nl/afdeling/ivn-ossUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32238