Datum plaatsing: 24 juni 2017

Open dagen wisentwengebied MaashorstNistelrode (Bernheze): Recreanten kunnen op zaterdag 1 juli tussen 14.00 en 16.30 uur en op zondag 9 juli tussen 11.00 en 13.30 uur zelfstandig het wisentwengebied bezoeken. Maashorstrangers laten de bezoekers het wengebied binnen bij twee voetgangerspoortjes. Bezoekers kunnen dan alleen of in kleine groepjes het gebied in lopen (honden worden niet toegelaten). In de buurt van de wisentkudde zijn Maashorstrangers aanwezig.

Na een geslaagde proef-open dag in het wisentwengebied, wordt in juli twee keer een open dag voor het publiek gehouden. Recreanten kunnen zelf het wisentwengebied in- en uitwandelen via de voetgangerspoortjes die op de aangegeven tijdstippen open zijn.
Het ene voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Zevenhuizerweg te Uden. Het is te bereiken door deze weg af te fietsen of te lopen. Na het passeren van de openstaande poort is even verderop het voetgangerspoortje.
Het andere voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Udense Dreef te Uden, ter hoogte van de uitkijkheuvel.

Verder is het wisentwengebied toegankelijk tijdens excursies van Natuurcentrum De Maashorst [www.natuurcentrumdemaashorst.nl/agenda].
Een groot deel van het wengebied is ook goed te overzien vanaf het fiets- en wandelpad aan de Udense Dreef te Uden.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28559