Datum plaatsing: 22 juni 2017

Zoektocht naar touringcar leidt tot vondst splinternieuwe wagens


Zoektocht naar touringcar leidt tot vondst splinternieuwe wagens


Drunen (Regionaal): In de zoektocht naar een in Duitsland gestolen touringcar stuitte de politie woensdagochtend op een flink aantal, vermoedelijk gestolen, voertuigen. Stuk voor stuk ging het om splinternieuwe wagens. In totaal nam de politie voor tonnen aan autoís in beslag.

De touringcar was op 10 juni weggenomen vanaf een locatie in Duitsland en stond internationaal gesignaleerd. Bij de politie was informatie binnengekomen dat het voertuig mogelijk in de buurt van Drunen gestald was. Voor de politie reden om een onderzoek in te stellen en een kijkje te nemen op het industrieterrein in het uiterste oosten van Drunen. Daar staan immers veel grote loodsen.

Zwart gespoten ramen
Het oog van agenten viel op de Kasteeldreef al gauw op een loods waarvan de ramen zwart gespoten waren. Met behulp van een ladder kon alsnog door een van de ramen gekeken worden en het was direct raak. In de loods stond de gestolen touringcar met een geschatte waarde van zoín 400.000 euro.

Andere loodsen
De deur werd daarop opengebroken en naast de touringcar bleek in de loods nog een gestolen Mini Cooper te staan. Ook vond de politie gestolen kentekenplaten. Alle reden voor verder onderzoek op het terrein. In een andere loods werden nog eens zeven splinternieuwe autoís aangetroffen met een totale waarde van enkele tonnen. De wagens zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig, net als diverse kentekenplaten die ook daar werden gevonden.

Verder onderzoek
De politie onderzoekt de herkomst van de autoís en is een onderzoek begonnen. Er wordt onder meer met de verhuurder van de loodsen gesproken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21414