Datum plaatsing: 23 juni 2017

The Explosion Rockets in de Kentering


The Explosion Rockets in de Kentering


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op zaterdag 29 juli zal de prachtige zaal van Kentering Rosmalen aan de Dorpsstraat 54 te Rosmalen worden omgetoverd in een zaal uit de vijftiger en zestiger jaren. Veel tafels, stoelen, hangtafels, een grote dansvloer en op het podium The Explosion Rockets, een band die de muziek uit de eindjaren ’50 beginjaren ’60 authentiek weet te vertolken. Een klasse band die, na de heroprichting in 1985, op vele podia in heel Nederland hebben gestaan. Zaterdagavond 29 juli is het zover en heeft Frans van Ooijen de band weten te contracteren. Dit was de enige datum dat de zij dit jaar nog vrij waren.

Albert West
Na het eerbetoon aan Albert West op 1 april j.l. bleek dat er voor Albert en zijn muziek en de muziek uit de fifties and sixties in het algemeen, veel belangstelling bestond. Een volle zaal en een prima sfeer. “Dit moeten we vasthouden” dacht Frans van Ooijen van Kentering Rosmalen. Eén of twee keer per jaar een soort back to the fifties and sixties organiseren, zoals vroeger…. De directie van Kentering Rosmalen had zoveel positiefs over The Explosion Rockets gehoord, dat zij besloot deze band te contracteren. De band speelt niet alleen perfect, maar weet ook nog het publiek te boeien door het enthousiasme wat van het podium spat. Zij hebben overigens ook een zeer grote fanclub van ruim 300 koppels.

Elvis
Dit jaar is het 40 jaar geleden dat The King kwam te overlijden. 2017 Is dan ook uitgeroepen tot “Elvisjaar”. Rosmalen mag daar niet zo maar aan voorbij gaan. et repertoire zal op 29 juli dan ook uit veel Elvis nummers bestaan. Zanger Ruud Kuijpers kruipt als het ware in de huid van Elvis en daar heeft hij geen speciaal Elvis pak voor nodig. Zijn stem en zijn mimiek lijken ook erg op die van de King. Hij heeft ook een klasse band achter zich staan die alle licks en tricks perfect weet na te spelen. Het is of u een single uit die tijd hoort. Ook het koorwerk van The Jordanaires staat als een huis.

The Explosion Rockets
De band heeft zijn sporen de afgelopen 32 jaar al dik verdiend. Zij stonden al met diverse bekende artiesten op het podium, hebben diverse CD’s en DVD’s gemaakt en zijn niet meer weg te denken op de Nederlandse podia. 15 April j.l. nog stond de band in Ahoy Rotterdam. Naast nummers van Elvis staan natuurlijk ook die van andere grootheden uit die tijd op het repertoire. Naast songs van b.v. Buddy Holly, Ricky Nelson, Cliff Richard en Jerry L.Lewis spelen zij ook prachtige instrumentale gitaarmuziek van o.a. The Shadows. Naast zanger Ruud Kuijpers, bestaat de band uit slaggitarist Thom Sens, bassist Hank van Empel, sologitarist Joost Roest, drummer Frans van Esch en toetsenist Martien van Engelen. Meer info: www.explosionrockets.nl

Voor de dansliefhebbers is er een grote dansvloer aanwezig. Als u verzekerd wilt zijn van een zitplaats, kom dan op tijd leert de ervaring. De zaal van Kentering Rosmalen gaat zaterdag 29 juli om 19.30 uur open en het optreden begint om 20.30 uur en duurt tot 00.30 uur. Kaarten bestellen á 10,00 Euro via tel. 06-45.92.85.86 (Thom Sens) of aan de zaal tel. 073- 822.70.94 of email: explosionrockets@hotmail.com. Op de avond zelf kosten de kaarten aan de zaal, mits nog voorhanden, 12,50 Euro.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15116