Datum plaatsing: 23 juni 2017

Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen


Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Na het NK estafette in maart was het even rustig wat wedstrijden betreft.
In april werden er vele diploma's afgezwommen, zowel ABC als zwemmend redden diploma's en brevetten. Afgelopen 10 juni slaagden ook nog meerdere kandidaten voor het A, B of C diploma.

De trainingen en zwemlessen zijn gewoon door gegaan. Zo ook zijn de buiten (Ocean) trainingen begonnen. In de Groote Wielen plas zijn we iedere maandagavond te vinden om te trainen voor meerdere Ocean onderdelen.

Het Vaderdag weekend staat bij de Redding Brigade Rosmalen altijd in het teken van het jeugdhulpverlenings weekend. Zo ook in 2017. In het weekend van 17 en 18 juni hebben vele teams gestreden voor de prijzen die er te winnen zijn.
De teams bestaan uit 3 of 4 kinderen t/m 14 jaar. Onder begeleiding van een ouder jeugdlid, ouders en/of trainers ondernemen de teams diverse activiteiten en deden mee aan de wedstrijd op zondag.
Dit jaar namen er ca. 40 teams deel aan het weekend. Ongeveer 160 deelnemers en zo'n 100 ploegbegeleiders en medewerkers (allen vrijwilligers) waren in het touw dit weekend.
Vrijdag middag, avond en zaterdag ochtend staan altijd in het teken van het opbouwen. Partytenten, muziek installatie en slaaptenten worden opgebouwd. Details worden uitgewerkt voordat zaterdag rond 13.00u alle teams aankomen.
Van meerdere brigades, zoals Gouda, Oss, Den Bosch, Uden, Geldrop, Veghel e.d. komen de teams deelnemen aan het weekend. De meeste brigades komen met meerdere teams.
Nadat de teams de tenten op hebben gezet werd het weekend geopend.
De zaterdagmiddag staat in het teken van meerdere spelen waar dit jaar 2 teams per spel tegen elkaar strijden. Van waterspellen, behendigheidsspellen tot snelheidsspellen waren er te doen.
Na de spellenmiddag wordt er lekker gebarbecued.
De avond staat dit jaar in het teken van een "escaperoom" bosspel. Met je team doorloop je de gevangenis en meerdere kamers om het slot op de poort tot het bos te openen. Na een hindernisbaantje en nog enkele zoek opdrachten kom je bij het bos. Hier wordt je verdiende geld omgezet in zakjes meel voor een groot smokkelspel.
Rond 01.00u als iedereen het bos uit is valt de stilte over het terrein aan de Peter de Gorterstraat in Maliskamp. Nog even rust voor de wedstrijddag

Zondag:
Om 6.30u staat de smeerploeg weer klaar om voor iedereen (deelnemers en vrijwilligers) het ontbijt te smeren. Vele boterhammen gaan hier doorheen.
Zondag staat in het teken van de EHAD (Eerste Hulp Aan Drenkelingen) wedstrijd. De teams strijden om de 1e plek bij het oplossen van een ongeval. Dit jaar bestond het ongeval uit een surfer die een bootje over heeft gevaren. Iemand (een pseudo drenkeling) lag onder de boot. Nog 2 andere slachtoffers met lichte verwondingen dienden ook gered te worden. Een toevallige kampeerder bood zijn telefoon aan om een "echte" 112-melding te maken. Het geheel onder het toeziend oog van een kritische jury.

Het is een zeer goed weekend geweest. Lekker weer, leuke deelnemers, vele gemotiveerde vrijwilligers en een geweldig team. Ook de slachtoffers hebben dit jaar weer een mooi ongeval gespeeld, het is toch niet niks om 40 maal hetzelfde "toneelstukje" op te voeren.

Alle deelnemers en vrijwilligers hartelijk bedankt voor het geweldige weekend.
Redding Brigade Rosmalen

Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen
Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen
Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen
Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen
Vaderdag weekend 2017 bij Redding Brigade Rosmalen


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14051