Datum plaatsing: 24 juni 2017

Water is motivatie


Water is motivatie


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Dit is de slogan van de in Berlicum en Negombo ( Sri-Lanka ) gevestigde stichting Kansarmen Sri-Lanka. Een stichting die zich vooral bezighoudt met drinkwatervoorzieningen en sanitatie op scholen onder het aller armste deel van de bevolking van dat prachtige , ongerepte eiland in de Indische Oceaan.
De grote vraag is hoe je mensen in erbarmelijke omstandigheden nog hoop op een toekomst kunt geven.
De stichting doet dit door kinderen , van klein tot groot, te voorzien van kostbaar, en het hier voor ons zo vanzelfsprekend aanwezige drinkwater , waardoor zelfs de kleinsten onder hen weer gemotiveerd worden , ja zelfs weer vrolijk kunnen zijn , om daarmee ook hun directe omgeving , schoolleiding en ouders, een positieve impuls te geven.
Ik mocht , als oud ondernemer, en huidig vrijwilliger bij de Wereldwinkel, afgelopen maand getuigen zijn van de prestaties die deze stichting in de afgelopen 12 jaar heeft neergezet.
Getuige mocht ik zijn van in het verleden en vandaag uitgevoerde projecten , waarvan er enkele mij slapeloze nachten bezorgden . Veel opnames werden er gedaan voor beoordeling van problemen ,vinden van oplossingen en inschatting van kosten met vaak de mededeling aan betrokkenen dat er nog een behoorlijk aantal wachtende voor waren.
Een onoverkomelijk probleem voor de stichting die mede namens de giften van sponsoren
toch een kleine 200 projecten kon realiseren.
Enkele projecten waren imponerend om te mogen zien . Vooral een oppervlaktewater filterinstallatie in een Boeddhistisch dorp , waar met handkracht een gigantisch bassin is gebouwd met voorfiltering en alles wat daar bij behoort te zijn. Een project wat bij mij diepe indruk maakte over de vakkundigheid van het team in Sri-Lanka.
Een van de vele projecten was een school met een kleine 400 kinderen , gelegen op 1100 meter hoogte in het mooie gebergte van midden Sri-Lanka . De school bestaande uit 3 gebouwen trapsgewijs gelegen tegen de berghelling , was al 6 jaar verstoken van drinkwater . Na een geografisch onderzoek werd er tot 74 meter diep in het gesteente geboord met als resultaat 1500 liter drinkwater per uur.
Een geweldig resultaat om , na 15 dagen hard werken door de werkers van de stichting
een complete drinkwater installatie met watertoren , terreinleidingen, en drinktroggen te mogen overdragen aan de gebruikers . Een feest bedoeld voor kinderen die door krijgen van dit water opgeruimd en blij , samen met het personeel , ouders en dorpsgenoten , een betere toekomst tegemoet gaan, mede dank de giften van de sponsoren uit Nederland en uiteraard de stichting Kansarmen Sri-Lanka.

www.kansarmensrilanka.nl
Willem van Geest
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30391