Datum plaatsing: 24 juni 2017

Leerlingen Bossche Vakschool & Van Maerlant spelen musical de 3 Musketiers!


Leerlingen Bossche Vakschool & Van Maerlant spelen musical de 3 Musketiers!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Leerlingen van de Bossche Vakschool en Van Maerlant spelen op 6, 7, en 8 juli gezamenlijk de musical de 3 Musketiers. Deze musical is de opvolger van de succesvolle musical de Wizs die de leerlingen van de Bossche vmbo-scholen vorig jaar produceerden! Inmiddels zijn ze alweer toe aan hun 5e productie.

De groep bestaat uit 46 enthousiaste en getalenteerde leerlingen die sinds de audities in oktober 2016 wekelijks repeteren aan de musical de 3 Musketiers. Dit doen ze onder regie van Peggy Willemen. Sanne Adhin en Geert-Jan van den Heuvel, twee docenten van de beide scholen, vormen het productieteam. Er is een speciale bouwploeg die zich wekelijks bezighoudt met de bouw van het decor en het verzamelen van de rekwisieten onder leiding van docenten Ralf Winkenius en Piet Taks. Daarnaast zijn er diverse professionals uit de regio die de verantwoordelijkheid hebben over de kostuums, grime en kapwerk. Het zijn geen onbekenden in de Bossche theaterwereld. Huib Burmanje en Rachel de Pauw verzorgen voor vele Bossche evenementen en verenigingen het kapwerk, Rosalie Mauriks verzorgt de grime en Ankie van den Meerendonk heeft de kostuums ontworpen n verzorgd. Ook het licht en geluid is in professionele handen van Bas Paree en Rob Willemen.

De sportzaal van de Bossche Vakschool aan de Hervensebaan 5 wordt omgetoverd tot een heus theater waar deze indrukwekkende musical te bewonderen zal zijn. Per voorstelling zijn er 225 zitplaatsen beschikbaar.

Het is uniek te noemen dat 2 scholen tezamen, de krachten hebben gebundeld om de leerlingen de mogelijkheid te bieden om zich naast het schoolse leren ook te kunnen uiten op theatergebied. Het samen plezier beleven aan de diverse facetten van het theater is n van de redenen waarom de directie van de beide scholen het musical-initiatief zo ondersteunt. N het grote succes van de vorige musicals zijn de verwachtingen weer hoog gespannen.

Kaarten zijn te koop voor 10,00 via de deelnemende scholen (af te halen bij de recepties) of te reserveren via musical@bosschevakschool.nl

De voorstellingen zijn op donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli aanvang 20.00 uur en op zaterdag 8 juli om 14.30u. De zaal is donderdag en vrijdag open om 19.30u en op zaterdag om 14.00u.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15291