Datum plaatsing: 24 juni 2017

Jonge bewoners Zuiderschans zonder perspectief op straat's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Via tijdelijk vastgoedbeheerder GAPPH wonen zestig jongeren in het zorgcentrum Zuiderschans van Van Neynsel. Het betreft tijdelijke huisvesting waardoor –daar zijn de bewoners zich van bewust- het altijd mogelijk is om binnen een maand te moeten verhuizen.

Dat moment is aangebroken. Woningbouwcorporatie Zayaz heeft het pand van Van Neynsel gehuurd om 130 internationale studenten te huisvesten in éénkamerappartementen. Deze week is de huur aangezegd en de zestig jonge bewoners uit Den Bosch en regio moeten 24 juli de Zuiderschans verlaten. Vastgoedbeheerder GAPPH heeft op deze korte termijn geen alternatief voor deze jongeren beschikbaar waardoor deze op de kortst toegestane termijn (28 dagen) hun onderdak verliezen, midden in de zomer, in een woningmarkt die voor teveel jongeren onvoldoende perspectief biedt. GAPPH heeft zo wij begrepen hebben bij Van Neynsel/ Zayaz aangedrongen op een langere termijn maar dat blijkt onbespreekbaar.

Raadslid Pieter Paul Slikker wil dat het College met Van Neynsel en Zayaz in gesprek gaat. ‘Het kan niet zo zijn dat twee publieke instellingen binnen een maand zestig jongeren op straat zetten zonder vooruitzicht op een alternatief.’ Namens de Bossche PvdA vraagt hij het College om te bezien of de termijn uitgesteld kan worden én of de gemeente bereid is te zoeken naar alternatieve woonruimte.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14303