Datum plaatsing: 26 juni 2017

Zilver voor Inge van Caspel met Nederlands Team op World Cup Salt Lake City


Zilver voor Inge van Caspel met Nederlands Team op World Cup Salt Lake City


Schaijk (Landerd): In het Amerikaanse Salt Lake City werden afgelopen weekeinde de derde World Cup van dit jaar verschoten.

Van Handboogschutterij De Vriendenkring 1897 namen hieraan Inge van Caspel en Rick van der Ven deel.

De zeer hoge temperaturen van tegen de 40 graden en constant veranderende winderige condities moesten de schutters er het beste van trachten te maken.

Compound Dames

Tijdens haar individuele kwalificatie liep wist Inge van Caspel zich met 663 punten als 31e te plaatsen voor de eliminatierondes.

Inde 1/24e finale moest ze het opnemen tegen haar teamgenoot Sanne de Laat die zich als 34e had geplaatst.

Helaas moest Inge haar meerder erkennen in Sanne met 129 tegen 133 punten waarmee Inge individueel op de 33e plaats eindigde.

Samen met het Nederlandse team bestaande uit Martine Couwenberg en Sanne de Laat had Inge zich als 7e geplaatst voor de Team eliminaties.

In de 1/8e finale namen de dames het op tegen het team van Oekraïne, die met 221 tegen 206 punten verslagen werden.

tijdens de 1/4e finale wisten de Nederlandse dames wederom met een royale voorsprong hun tegenstander Mexico te verslaan met 213 tegen 207 punten.

Ook in de 1/2e finale tegen het Amerikaanse team was Nederland oppermachtig door deze met 216 tegen 209 punten te verslaan waarmee ze doorgingen naar de gouden finale!

In deze gouden finale leek het in eerste instantie op dat de Koreaanse dames met gemak het goud zouden gaan ophalen door direct een flinke voorsprong te pakken, maar de Nederlandse dames kwamen sterk terug tot een gelijke stand van 229-229 punten.

Een shoot-off moest dus gaan bepalen wie er met het goud naar huis zou mogen gaan.

Toen allle schutters één pijl hadden geschoten waren de scores met 28 - 28 punten wederom gelijk, echter Korea had een iets betere 10 geschoten waardoor de winst, en dus het goud, naar het Koreaanse team ging.

Desondanks behaalde de Nederlandse dames een zeer verdiende Zilveren Medaille.

Recurve Heren

Tijdens de kwalificatie verliep het niet helemaal zoals Rick van der Ven zich gewenst had.
"Ondanks dat het schieten best goed aanvoelde had ik er te veel 'net niet randjes' bij zitten en een aantal pijlen was het niet te voorspellen waar die terecht zouden komen door de windvlagen" aldus Rick.
Met scores van 326 en 315 punten en een totaal van 641 punten rankte hij zich als 53e voor de eliminaties.
In de 1/48e finale kwam hij teamgenoot Rick van den Oever tegen. In een gelijk opgaande strijd wist Rick van den Oever helaas de laatste set naar zich toe te trekken waarmee het toernooi voor Rick van der Ven helaas eindigde op een 57e plaats.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15168