Datum plaatsing: 04 juli 2017

Kermis in Berghem wordt één groot feest


Kermis in Berghem wordt één groot feest


Berghem (Oss): De dame en heren van Berghem events trekken alles uit de kast om de kermis in Berghem nieuw leven in te blazen. Vijf dagen lang is er een bomvol programma. Zo trappen ze op vrijdag 7 juli af met een Pre-Party. Lekker ouderwets met muziek in de feesttent. Die overigens iedere avond gevuld is met dj’s en bands. Verrassend zijn de barbeque op zondag en de Mega Kuif Karaoke Show op maandag. Om in de stemming te komen behandelen de basisscholen het thema Kermis én sparen we met z’n allen vanaf 28 juni kermiseuro’s bij de Albert Heijn in Berghem.

“Het begon ermee dat wij ons minder aangetrokken voelden om naar de kermis te gaan”, vertelt één van de organisatoren Dennis van Rooij eerder dit jaar aan het Brabants Dagblad. “Laat ons het doen, wij kunnen het beter”, daagden we de gemeente Oss mee uit. Het is toch geweldig dat we die kans krijgen.” En hoewel het nu nog onder supervisie van de gemeente is, doet het clubje fanatieke Berghemnaren het volgend jaar helemaal zelf. “We moeten ons echt bewijzen. Begrijpelijk natuurlijk, maar ik zou nu al zoveel meer en anders willen.”

Programma

Vrijdag 7 juli – Pre-Party
Geen kermis zonder Pre-Party met muziek in de tent. Billy The Kit, Buren van de Brandweer, Feestnation en Lievelingsdj’s van je zusje zorgen voor de o zo vertrouwde kermissfeer. Van 20.00 tot 01.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Merx, de Berchplaets en snackbar Silly’s en kosten €8. Koop je ze aan de deur, dan betaal je €10.

Zaterdag 8 juli – opening en coverband Summerland
Wethouder Frank den Brok opent de kermis om 14.00 uur, waarna de grootste fans al een rondje attracties kunnen doen. Een clown vermaakt de allerkleinsten die hun voordeel doen met de openingsactie. ’s Avonds om 20.30 gaat de tent open en speelt coverband Summerland de sterren van de hemel. De attracties sluiten iedere dag om 00.00 uur. Toegang van de feesttent is gratis.

Zondag 9 juli – regionale bands met barbeque
Rondom het vaste kermisprogramma met attracties en een terras, krijgen vandaag regionale bands een podium. Dude, Factor 3 en Acoustic Energy zijn vanaf 15.00 uur te zien. Om 17.00 uur gaan we verder op hete kolen. Jawel, barbequeën op de kermis. Dat kan zeker! Voor €13,50 per persoon of €12,50 als je met een groep van minimaal 10 personen komt. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft. Meld je vooraf aan via bestuur@berghemevents.nl.

Maandag 10 juli – braderie en karaoke
Om 14.00 worden de stands uitgestald voor een gezellige braderie. Heerlijk struinen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich via bestuur@berghemevents.nl opgeven voor een karaoketour over de kermis. Samen met Willem en Theo – bekend van hun overvolle tent op het Hoessenbosch Festival – zingen ze de leukste liedjes. Tussendoor krijgen ze wat lekkers te eten en te drinken. Dat alles voor €7,50. Om 20.30 uur doet het karaoke-duo het nog even dunnetjes over met hun Mega Kuif Karaoke Show in de tent. De toegang daarvan is gratis.

Dinsdag 11 juli – Maasland FM Foute Party
Geniet nog één keer van de kermis. Om 14.00 uur klinkt het laatste startsein voor de attracties, pakken we een terrasje en blijven natuurlijk zitten tot 20.00 uur als de Maasland FM Foute Party (gratis toegang) begint. Tot slot – zoals een echte kermis betaamt - begint om 22.30 uur het vuurwerk. Daar moet je bij zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29521