Datum plaatsing: 01 juli 2017

Nico van Doorn exposeert in de kleedkamers van vv Heeswijk


Nico van Doorn exposeert in de kleedkamers van vv Heeswijk


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Nico van Doorn is vrijwel heel zijn werkzame leven in de verfindustrie actief geweest in velerlei functies zowel nationaal en internationaal.
Toch zag hij kans om eind jaren ‘70, rond zijn 40ste, nog de 5 jarige avondopleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven -nu Design Academy-, met goed gevolg af te sluiten in de vakken schilderen en grafiek.
Pas na zijn VUT, kreeg hij de mogelijkheid om met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag te gaan, wat resulteerde in velerlei werken. Hij werkt thematisch, waarvan de Gildebroeders serie een voorbeeld is.

Bijzonder is dat, door zijn sterke band met de Heeswijkse voetbalclub, daar zijn overzichtstentoonstelling wordt gehouden, in de 10 kleedkamers, douches en gang 26 werken in groot formaat, gebaseerd op de straten van Heeswijk, vormen de rode draad van deze expositie. Elke kleedruimte krijgt hierdoor een eigen thema en wordt aangevuld met een selectie uit zijn overige werk.
Dus deze keer geen voetballers(m/v) op sportpark de Balledonk, maar een expositie van zijn “Verfsels en Krabbels”, zoals hij zijn werken graag noemt en daarbij natuurlijk ook aandacht voor vv Heeswijk.
Door zijn keuze voor een “salonopstelling” in de kleedkamers, is het er overvol met zijn “verfsels en krabbels”, maar dat is ook niet anders, als de vv Heeswijk spelers(m/v) en hun tegenstanders(m/v), zich omkleden vóór of douchen ná hun voetbalwedstrijd.

In de kantine zijn verder videofilmpjes van zijn werk en een presentatie over vv Heeswijk te zien en daar is ook gelegenheid voor een kopje koffie/ thee of fris.

De expositie is te bezichtigen op 7, 8, 9, 14, 15, en 16 juli van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Van harte welkom op sportpark de Balledonk bij vv Heeswijk

Kruisbeeld aan de Gouverneursweg 90 x 110 cm op oliepapierUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28225