Datum plaatsing: 30 juni 2017

Ondernemers Sint-Michielsgestel spelen in op digitalisering en robotisering


Ondernemers Sint-Michielsgestel spelen in op digitalisering en robotisering


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Op 28 juni organiseerde AgriFood Capital Werkt! de eerste workshop digitalisering/robotisering. Wethouder Loose heeft ervoor gezorgd dat deze primeur in de gemeente Sint-Michielsgestel, bij Elektro Van Santvoort in Berlicum, plaatsvond. Ruim 20 personen spraken- in aanwezigheid van twee robots- met elkaar over de gevolgen van digitalisering/robotisering. Nu al heeft digitalisering grote invloed op ons dagelijkse leven. Verdergaande digitalisering zal een groot effect hebben op de economie en arbeidsmarkt.
Avans Hogeschool onderzocht voor AgriFood Capital Werkt! de gevolgen van digitalisering voor de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. Met name het midden- en kleinbedrijf heeft te weinig oog voor de steeds groter wordende invloed van digitalisering. AgriFood Capital helpt met de workshop ondernemers, onderwijs en de overheid met het vergroten van de bewustwording omtrent digitalisering en robotisering. Dat doen zij niet door mensen hun leven lang te laten leren, maar door lerend te leven.
De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Door digitalisering en robots verdwijnen en veranderen veel banen, maar er komen ook nieuwe banen bij. De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler: Nieuwe trend is dat werknemers geen functiecontract maar een werkcontract krijgen. Ook zijn er veel die als zelfstandige aan de slag gaan. Om “arbeidsmarktproof” te blijven, zijn nieuwe vaardigheden, aanpassingsvermogen en flexibiliteit nodig. De komende jaren zullen veel mensen (anders) opgeleid moeten worden voor banen van de toekomst. Het thema een leven lang leren zal veranderen in lerend leven! Lef, tijd en nieuwsgierigheid zijn sleutelwoorden in dit proces.
Na de workshop waar wordt ingestoken op bewustwording en kennisdeling zullen verdiepingsbijeenkomsten worden georganiseerd om ook echt met actiepunten aan de slag te gaan!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16541