Datum plaatsing: 30 juni 2017

PvdA: Boschbeest niet verbannen's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Voor veel Bosschenaren is de meest tastbare erfenis van het Jeroen Boschjaar het Boschbeest op het Wilhelminaplein. Honderden stadsgenoten spraken hun steun uit om het kunstwerk te behouden op de huidige locatie. Op initiatief van de PvdA 13 nam de raad een motie aan met de opdracht aan het College om een prominente permanente plek te zoeken voor het Boschbeest.

Het College heeft die plek nu gevonden. Het betreft de tuin van het Mövenpick Hotel aan Pettelaarpark nummer 90. We hebben ter plaatse polshoogte genomen en de ‘prominente plek’ ligt naast een bedrijventerrein, achter een slagboom, grenzend aan een parkeerplaats, tussen het onkruid op een plek waar je nauwelijks kan komen.

De fractie van de PvdA is teleurgesteld over deze locatie die geen recht doet aan de wens van talloze inwoners van onze stad om dit icoon op een prominent locatie te behouden. Raadslid Pieter Paul Slikker: ‘Het Boschbeest wordt hiermee verbannen terwijl het kunstwerk óf de huidige plek óf op een prominente plek als de symbolische Jeroen Bosch Tuin verdient.’

De PvdA stelt dan ook vragen aan het College om verbanning van het Boschbeest te voorkomen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15264