Datum plaatsing: 30 juni 2017

Wat doe jij voor een Duurzaam Oss?


Wat doe jij voor een Duurzaam Oss?


Oss (Oss): Oss wil snel veel duurzamer worden. We willen in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat alle energie die we verbruiken door apparaten, verlichting, verwarming en vervoer van inwoners, instellingen en bedrijven in Oss duurzaam opwekken. En vooral dat we energie willen besparen. Want wat we aan energie besparen hoeven we ook niet op te wekken. Op 30 juni presenteerde wethouder Johan van der Schoot tijdens een ontbijtsessie, Duurzaam Oss. Een platform dat wil laten zien wat er allemaal gebeurd op het gebied van duurzaamheid.

Wethouder van der Schoot: ‘We moeten nu aan de slag voor een energie neutrale toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. We willen hier fijn kunnen blijven wonen en leven. Iedereen kan hieraan bijdragen. Gemeente, overheidsinstanties, bedrijven, verenigingen maar ook jij zelf. Wat doe jij?’

Duurzaam Oss
Op het gebied van duurzaamheid gebeurt in Oss al erg veel. Duurzaam Oss wil dit zichtbaar maken en de initiatieven een podium geven. Door middel van een website, inzet van social media en printcampagne. In het najaar komt er een congres voor bedrijven. Ook komt er een programma voor jeugd/jongeren. Om van elkaar te leren, inspireren en te stimuleren. Door het koppelen van alle projecten wordt duidelijk dat duurzaamheid voor een serieus grote opdracht staat en krijgt Duurzaam Oss een gezicht.

Goed duurzaam idee of initiatief
Heb je een goed idee of initiatief waarmee je energie bespaart? Ken je een organisatie die bijdraagt aan de doelstelling om op 2050 energieneutraal te zijn of in onze maatschappij goed werk doet? Of heb je goede ideeën voor milieu en natuur? Laat het ons weten en mail naar duurzaam@oss.nl. Laten we elkaar inspireren en samenwerken om Duurzaam Oss een gezicht te geven!

www.duurzaamoss.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14644