Datum plaatsing: 10 juli 2017

Zomerexpositie over bijen en hun leefomgeving in de Bibliotheek OssOss (Oss): Tijdens de zomerexpositie verzorgt Ecopoll een tentoonstelling in de Bibliotheek Oss. Te zien zijn onder andere Imkermaterialen, oude honingpersen, bijenproducten, diverse korven en bijenkasten. Ook komt u meer te weten over de bij en zijn leefomgeving en waarom de bij zoín belangrijke rol speelt voor het behoud van de natuur. Wilt u ook meer weten over bijen? Kom dan naar deze tentoonstelling kijken.

Op woensdagmiddag 12 juli is er een lezing over bijen voor kinderen. De lezing begint om 15.00 uur. Voor volwassenen is er een lezing over de bij op maandagavond 21 augustus, vanaf 20.00 uur. Beide zijn gratis toegankelijk. Wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekoss.nl.

Ecopoll
Ecopoll is een Bijenteeltmuseum en Imkerij in het landelijke buitengebied van Geffen. In het bijzondere pand, in de vorm van een honingraat, vinden diverse educatieve activiteiten rondom de bij plaats. Ook worden er cursussen bijenhouden gegeven en bijenproducten verkocht.

De Honingbij
Wilde bijen en honingbijen zijn onmisbaar voor de fruitteelt en het verbouwen van andere gewassen. Maar bijen hebben het moeilijk: er sterven veel bijen door ziektes, parasieten en bestrijdingsmiddelen en doordat er te weinig verschillende bloemen in tuinen en velden staan. Van de 338 bijensoorten die ooit in Nederland voorkwamen, staat meer dan de helft op de lijst van bedreigde soorten. Er zijn er al 35 verdwenen.

Van dinsdag 11 juli tot en met zaterdag 25 augustus is de tentoonstelling over Bijen door Ecopoll gratis te bekijken tijdens de openingsuren van de stadsbibliotheek Oss.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.33222