Datum plaatsing: 10 juli 2017

Vakantie inluiden met ruim 100 soorten Belgisch bier


Vakantie inluiden met ruim 100 soorten Belgisch bier


Heeswijk-Dinther (Bernheze): In het weekend van 14-15-16 juli wordt wederom het Belgisch Bier Festival georganiseerd door Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45a in Heeswijk-Dinther. Hiermee wordt de vakantie ingeluid. Aanvang is vrijdag 14 juli om 15.00 uur. In de zaal van De Leygraaf zullen dan ruim 100 verschillende Belgische bieren en enkele Nederlandse worden gepresenteerd. De Leygraaf heeft standaard al 50 verschillende Belgische bieren op haar bierkaart staan en breidt dit tijdens het Belgisch Bier Festival met nog eens ruim 50 soorten uit. Allerlei Belgische biersoorten zullen aanwezig zijn zoals diverse Witte, Blond, Amber, Dubbel, Tripel, Fruitige, Geuze, IPA en Stout. Alle Trappistenbieren zullen aanwezig zijn, zelfs Westvleteren, de Oostenrijkse Engelszell, de Italiaanse Tre Fontane en de Amerikaanse Spencer. Alle bieren staan op www.belgischbierfestival.nl. Het festival is gratis toegankelijk en geopend t/m zondagavond.

Alles proeven
Er zullen ruim 100 Belgische bieren en enkele Nederlandse aanwezig zijn. Alle bieren kunnen worden geproefd. Voor het proeven koopt u de Pruufkeskaart waarmee u 8 proefglaasjes bier kunt proeven. Ook kunt u een 15cl proefglas laten vullen. Hierdoor is het mogelijk om de vele Belgische biersoorten te keuren en te bezien welk bier uw voorkeur geniet. Hebt u een lekker biertje gevonden, dan kunt u daarvan ook een flesje bestellen en lekker van genieten.

Belgische biercultuur
BelgiŽ heeft een rijke biercultuur van hoog gistende bieren met een enorme variatie aan bieren en merken. De rijkdom van de Belgische bieren gaat terug tot in de middeleeuwen en wordt internationaal geprezen. Er bestaan ongeveer 150 brouwerijen en ongeveer 1100 verschillende bieren. De bijzonderste bieren zijn de Trappisten, gevolgd door de Erkende Abdijbieren en Familie Brouwerijen. De Pils-soorten (laag gistend) zijn niet aanwezig.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30234