Datum plaatsing: 20 juli 2017

Celstraffen tot 3,5 jaar voor stelen van onder meer bedrijfswagens en auto’sHeeswijk-Dinther (Bernheze): Een 41-jarige man uit Heeswijk-Dinther krijgt een celstraf van 3,5 jaar voor een reeks diefstallen van onder meer bedrijfswagens en personenauto’s. Een 24-jarige man uit Wanroij is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant.

De 41-jarige verdachte pleegde van eind augustus tot half november 2016 een serie diefstallen in de regio Oost-Brabant. Zo stal hij, vaak samen met anderen, onder meer 4 bedrijfswagens, 2 personenauto’s, een trailer met boot en een zitmaaier. Ook maakte hij zich schuldig aan heling van een quad en een bedrijfsauto. Verder werd bij hem thuis een illegaal vuurwapen met munitie aangetroffen.
De 24-jarige verdachte beging van juni tot oktober vorig jaar een kleinere reeks diefstallen, deels samen met de medeverdachte. Daarnaast was hij actief op de Veluwe. Hij stal onder meer 2 bedrijfsauto’s, 2 personenauto’s, een quad en een buitenboordmotor. Verder maakte hij zich schuldig aan heling van een vrachtauto.

​“Op strooptocht”
De verdachte uit Heeswijk-Dinther ging volgens de rechtbank “’s-nachts op rooftocht”: hij heeft in 4 maanden tijd vele diefstallen gepleegd, die grote materiële schade hebben veroorzaakt. Hij handelde uit puur winstbejag. Daarnaast is de verdachte al 17 keer eerder voor vermogensdelicten veroordeeld en is hij blijkbaar niet bereid zijn criminele gedrag te veranderen.
Ook de diefstallen van de man uit Wanroij hebben volgens de rechtbank veel overlast en schade veroorzaakt. Tussen 2011 en 2014 beging hij vergelijkbare strafbare feiten en is blijkbaar evenmin bereid zijn gedrag te veranderen. De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke celstraf als bijzondere voorwaarde onder meer dat de verdachte een meldplicht heeft bij de reclassering.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21415