Datum plaatsing: 24 juli 2017

Gemeente Oss versoepelt regels mantelzorgwoningRegio (Oss): Gemeente Oss verruimt het woonbeleid voor mensen met een (langzaam) progressieve ziekte en hun mantelzorger(s). Deze mensen hebben nu nog geen mantelzorgbehoefte, maar in de nabije toekomst (maximaal 5 jaar) wel. De versoepelde regels maken het mogelijk dat deze mensen nu al een mantelzorgwoning kunnen realiseren. Totdat het nieuwe bestemmingsplan geldt, komt de gemeente de aanvragers tegemoet met een tijdelijke vergunning.

Voorheen was een mantelzorgwoning alleen toegestaan als er daadwerkelijk behoefte aan mantelzorg was. Dit is een probleem voor mensen die zich willen voorbereiden op mantelzorgbehoefte in de toekomst, gelet op de klachten of ziekte. Denk bijvoorbeeld aan mensen met COPD, een beginstadium van kanker of mensen met Artrose of hart- en vaatziekten.

<B>Waarom versoepelen we de regels?<P>
Het voortijdig bouwen van een mantelzorgwoning kan een positief effect hebben op de beleving en ontwikkeling van de ziekte. Het bieden van een woonruimte voor de mantelzorger of voor de verzorgde is soms ook een voorwaarde om mantelzorg te kunnen verlenen.
Daarnaast past het binnen het huidige gemeentebeleid om mensen te faciliteren in het nemen van eigen regie. We faciliteren hiermee dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen met hulp en ondersteuning van hun naaste, ofwel mantelzorger.

<B>Vragen of vergunning aanvragen?<P>
Hebt u nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? Neem dan contact op met de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving, telefoon 14 0412.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12316