Datum plaatsing: 25 juli 2017

Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur


Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur


Vinkel ('s Hertogenbosch): Op deze groepsfoto uit onze krant van 2011 zijn ze helemaal klaar om voor het eerst deel te gaan nemen aan het nationale kampioenschap onder 15 jaar. Als vertegenwoordigers van het District Zuid II vormden en vormen deze meiden een unieke lichting. Zes talenten uit de regio I in een straal van nog geen 10 kilometer. Met het EK voor Vrouwen in eigen land keken we wat er van deze speelsters is geworden. Zes jaar later blijken Melanie Bross uit Heesch, Michelle Hendriks uit Geffen, Elien Ploegmakers en Shania van Nuland uit Vinkel en Amber Mutsaers en Laura Strik uit Oss hun weg naar top gevonden te hebben. Ze speelden wedstrijden voor de nationale (jeugd)elftallen, vier spelen in de VrouwenEredivisie en eentje heeft zelfs de stap naar het buitenland al gemaakt.

Shania van Nuland (linksboven)
Vinkel, 13 april 1997
keeper

Shania verruilde al op 11-jarige leeftijd EVVC in haar woonplaats Vinkel voor de voetbalacademie Stedoco. Ze won er twee keer de beker en werd nationaal kampioen met de A-jeugd. Voor SteDoCo maakte zij op 14-jarige leeftijd haar debuut in de Topklasse, als jongste speelster ooit. Met Pr.Irene eindigde zij als derde in de hoofdklasse zondag voor ze vertrok naar topklasser SC Buitenveldert in Amsterdam. Daar werd ze in haar eerste jaar meteen Nederlands amateurkampioen. Na twee seizoenen koos zij voor een buitenlands avontuur bij de Purple Eagles in Niagara Falls, NY in de Verenigde Staten. Afgelopen seizoen werd ze gekozen in het All Academic Team en was onderdeel van de selectie van Western New York Flash die kampioen werd in de Amerikaanse profcompetitie. Ze maakte deel uit van diverse nationale selecties en was onder meer startend speelster van Nederland U16 tijdens het EUFA Toernooi in Portugal.

Elien Ploegmakers (midden boven)
Vinkel, 3 januari 1997
middenvelder

Tot en met de B1 speelde Elien Ploegmakers tussen de jongens bij EVVC in haar woonplaats Vinkel. Na het kampioenschap behaald te hebben vervolgde ze haar actieve carrière bij de dames van Pr.Irene in Nistelrode. Daar is ze na twee seizoenen in de hoofdklasse zondag uitgegroeid tot een van de steunpilaren in het jonge team. Elien speelt er op het middenveld en pikt regelmatig een doelpuntje mee. Elien speelde als enige van deze talentvolle lichting (nog) niet voor een van de nationale elftallen.

Laura Strik (rechtsboven)
Oss, 27 juni 1996
aanvaller

Laura Strik begon haar voetbalcarrière tussen de jongens bij RKSV Margriet in Oss. Daarnaast beoefende ze atletiek op het hoogste niveau en werd Brabants kampioene op de 1000 meter in 2009. Bij RKSV Margriet speelde ze in de D1 op het hoogste niveau van de D categorie. Op 17-jarige leeftijd maakte ze overstap naar CTO Talent Team in Eindhoven waar ze een jaar speelde. Ze kwam daarna uit voor PSV in de Eredivisie. Afgelopen seizoen verkaste ze naar SC Heerenveen waar ze een basisplaats wist te veroveren. In 2012 won ze met het Nederlands elftal U16 de Nordic Cup. Strik scoorde de 1-0 in de finale tegen Zweden. In 2014 werd ze met U19 Europees Kampioen in Noorwegen. Daar speelde ze de finale tegen Spanje en werd er gewonnen met 1-0.

Michelle Hendriks (linksonder)
Geffen, 10 februari 1997
Middenvelder

Hendriks begon op 6-jarige leeftijd met voetballen in een gemengd elftal bij Nooit Gedacht in Geffen. Later stapte ze over naar RKSV Margriet, waar ze tot de B1 in het jongenselftal speelde. Ze speelde interlands voor alle jeugdelftallen. In 2013 won ze met U16 de Nordic Cup in Noorwegen. Via CTO Amsterdam maakte ze in 2014 de overstap naar haar droomclub PSV. Hoewel misschien wel het grootste talent heeft ze vooral veel pech gehad met blessures. In de tweede helft van haar eerste seizoen raakte ze achtereenvolgens geblesseerd aan haar knie en haar enkel. In het tweede seizoen begon zij als basisspeler. Van oktober 2015 tot maart 2016 stond zij wederom langdurig aan de kant met een blessure. In de zomer van 2016 nam zij als aanvoerdster van Nederland U19 deel aan het Europees kampioenschap in Slowakije, waarin zij de halve finale bereikte. Deze ging, ondanks een doelpunt van Hendriks, verloren tegen Spanje. In november 2016 werd ze voor het eerst opgeroepen voor een stage met het Nederlands team maar moest met een hoofdblessure afhaken. In februari 2017 raakte ze opnieuw ernstig geblesseerd tijdens een training bij PSV. Na de zomerstop hoopt ze haar rentree bij PSV te maken.

Amber Mutsaers (middenonder)
Oss, 13 juli 1997
Verdediger

Amber Mutsaers was een van de smaakmakers in de jongensselecties van OSS20 voor ze de club op steenworp van haar ouderlijk huis ín Oss verruilde voor de voetbalacademie SteDoCo in Hoornaar. In 2012 maakte ze op 15-jarige leeftijd haar debuut in de hoofdklasse vrouwen bij Pr.Irene in Nistelrode. Na dat jaar verkaste ze naar het CTO Talent Team in Eindhoven. Dat leverde haar na twee seizoenen een contract op bij PSV. Het voorbije seizoen was ze actief voor Achilles’29 in de Eredivisie vrouwen. Ze maakte deel uit van diverse nationale selecties en nam onder meer deel aan de Nordic Cup en het EUFA Toernooi in Portugal met Nederland U16.

Melanie Bross (rechtsonder)
Heesch, 21 april 1997
Middenvelder

Tot en met de B1 speelde Melanie Bross op hoog niveau bij de jongens van HVCH. Van daaruit maakte zij de stap naar het CTO Talent Team in Eindhoven. Na drie jaar verruilde zij in 2016 het talententraject voor een plaats in het Eredivisieteam van Achilles’29 daar groeide ze dit seizoen uit tot een van de vaste waarden en pakte regelmatig een doelpuntje mee. Ze maakte deel uit van diverse nationale selecties en was onder meer startend speelster van het Nederlands U16-team tijdens het EUFA Toernooi in Portugal.

In het fotoboek ziet u hoe de meiden er anno 2017 uitzien.Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur
Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur
Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur
Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur
Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur
Onze voetbalvrouwen rammelen aan de deur


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17578