Datum plaatsing: 08 augustus 2017

Lekker genieten van muziek uit de tijd van ooit


Lekker genieten van muziek uit de tijd van ooit


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De Driesprong in Rosmalen krijgt op zaterdag 19 en zondag 20 augustus één groot dansfeest. Satisfaction Rosmalen en de HEVO hebben de koppen bij elkaar gestoken om bij hun mijlpalen van dit jaar stil te staan. Satisfaction bestaat vijftig jaar, de HEVO vijfenzestig. Samen werkten zij het idee uit om een evenement te organiseren waarbij muziek en dansen centraal staan.

Door Herman van Dinther

Satisfaction, als jongerensoos vanaf eind jaren zestig actief in hun boerderij aan de Schoolstraat, bouwde in bijna vijfentwintig jaar een grote platencollectie op van ruim tienduizend platen. Die verzameling is altijd goed bewaard gebleven en gekoesterd.
Alle bakken en rekken waarin de platen staan opgesteld, komen dat weekend op De Driesprong te staan. Midden op het plein wordt een overdekte dansvloer aangelegd met een ondergrond van vinyl in de vorm van een LP. De overkapping krijgt de vorm van een zeskant en meet tien bij tien meter.
Dansers van Danscentrum Rosmalen verzorgen onder het motto ‘Veur Doen’ op zaterdagmiddag dansdemonstraties. Dan worden ook verzoeknummers gedraaid en wordt de bezoeker geprikkeld om vooral ook zondag te komen dansen en luisteren. Beide middagen starten om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Samenwerking
Voor dit evenement bestaat veel enthousiasme en dat resulteerde ook in de medewerking van veel anderen. Theo Pennings, die samen met Rini Timmers namens Satisfaction de schouders onder dit evenement zet, is daar heel blij mee.
“Naast Danscentrum Rosmalen werken Vloerproducent Forbo en interieurspecialist Mari Frunt mee met de aanleg van de dansvloer. De sfeerverlichting wordt aangebracht dankzij medewerking van Party Planet.
Ook de horeca aan de Driesprong speelt goed in op het event door op de terrassen betaalbare hapjes aan te bieden die aansluiten bij de sfeer van toen zoals kaas-worst-ham-uitje-ananas-augurk-gehaktballetje-een gevuld eitje- met vlaggetjes en de beroemde toastjes. De horeca stelt extra terrassen rond de dansvloer op. De KOM-winkeliers hebben besloten om van zondag 20 augustus een koopzondag te maken en werken een idee uit om iets leuks te doen met de ‘gulden-tijd’ van toen. En het gezamenlijk optrekken van Satisfaction en HEVO vind ik ook een verrijking. Het idee om samen iets te organiseren ontstond tijdens de fotosessie voor de fotobrochure met vijftig bekende Rosmalense koppels waarvan u in elke uitgave van De Molen het resultaat ziet. Bij de opnames raakten we in gesprek met Jan Jansen, toen nog voorzitter van de HEVO en Wim Trugg, grote animator binnen OJC Rosmalen. Daar was de conclusie dat er best iets zou mogen komen voor ouderen omdat ook de HEVO een lustrumfeest viert vanwege het vijfenzestig jarig bestaan. Het besluit was snel genomen en de werkgroep kon aan de slag.”

Verzoekplaten
Er kan gedanst worden op alle mogelijke nummers die door de DJ’s Theo en Rini en gast DJ’s worden gedraaid.
Theo: “Mensen die niet willen dansen kunnen evengoed volop genieten van de muziek van ooit. Daar is op geen enkele manier een leeftijd aan gekoppeld. Wat het extra leuk maakt is dat mensen verzoekplaten kunnen aanvragen, weliswaar tegen een kleine vergoeding maar die is bedoeld voor een goed doel. Gekozen is voor het Jeugdsportfonds Den Bosch.”
Carmen Nijssen, coördinator van het Fonds: “Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat betekent maar liefst 1 op de 8 kinderen. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor lopen zij allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2016 heeft het Jeugdsportfonds in Nederland 49.466 kinderen een sportkans geboden. Hoe meer geld we kunnen inzamelen hoe meer kinderen we kunnen helpen. Ik vind het geweldig dat Satisfaction en de HEVO ons Fonds hebben gekozen om de opbrengst van de verzoekplaten aan te doneren.”

Slim zoeken
Om de oude platen, waar de nostalgische lucht van alcohol en tabak nog aan zit, snel en doeltreffend te kunnen vinden is een slim computerprogramma gemaakt door de stichting Senioren Computerleercentrum Rosmalen. Voorzitter Bert van Strien ( zie ook elders in deze De Molen), heeft de handdoek opgepakt samen met een aantal van zijn vrijwilligers. Dat betekent dat er geen lange wachtrijen hoeven te ontstaan. Het hele bestand van de ruim tienduizend titels is ingevoerd in een Exell programma waaraan een zoekprogramma is gekoppeld. Zowel op titel als op artiest kan de gewenste plaat worden geselecteerd. Satisfaction is blij met deze vorm van samenwerking. Wanneer de aanvrager het leuk vindt kan hij of zij zelf grasduinen in het systeem om een leuke plaat te vinden.
De platen worden gedraaid op pick ups die deel uitmaken van de discotheek die door Henri Schijvens wordt geïnstalleerd.
Witoma Caravans, een van de sponsors van Vijftig jaar Satisfaction, plaatst een van hun topcaravans op De Driesprong en sluit daarmee mooi aan op het zomerse vakantiegevoel dat er zeker nog heerst.
Die zondag danst Rosmalen, van welke leeftijd je ook bent. De docenten van Danscentrum Rosmalen zullen er op zondag ook zijn om waar nodig even het juiste pasje voor te doen.
Dansen op Vinyl is een eenmalig evenement op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Bedoeld voor alle leeftijden, de toegang is gratis.

Zie ook www.satisfactionrosmalen.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28692