Datum plaatsing: 27 juli 2017

Maliskamp zet zich in voor nieuw onderkomen dierenpark


Maliskamp zet zich in voor nieuw onderkomen dierenpark


Maliskamp ('s Hertogenbosch): Een goed onderbouwd plan, financiŽle toezeggingen van diverse instellingen, een grote sponsoractie, en zeer veel vrijwilligers die zich inzetten om een nieuw hoofdgebouw te realiseren voor Dierenpark Maliskamp. ďDe groenste wijk van Den BoschĒ blijft investeren in de leefbaarheid van de wijk!

Al sinds 1977 ligt midden in de wijk Maliskamp een prachtig dierenpark. Wekelijks bezoeken vele inwoners van Rosmalen en ís-Hertogenbosch deze prachtige groene plek. In combinatie met speeltuin ít Lijsterbosje aan de overkant van de straat is het een populair uitstapje voor ouders met jonge kinderen. Daarnaast wordt het park met grote regelmaat bezocht door bijzondere doelgroepen, zoals kinderen van ĎDe Elzengaardí, een dag- en weekendopvang voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten van Cello. Ook gasten van de verschillende campings en vakantieparken in de omgeving weten de weg goed te vinden.
Het beheer en onderhoud wordt al 40 jaar volledig door vrijwilligers uit de omgeving verzorgd. Een indrukwekkende prestatie en een fraai voorbeeld van burgerparticipatie. Het dierenpark ligt dan ook letterlijk in het hart van de wijk. Het huidige houten hoofdgebouw is echter tot op de draad versleten. Ook strengere eisen ten aanzien van hygiŽne en quarantaine maken dat het huidige onderkomen niet meer voldoet. Een groep enthousiaste inwoners is heeft in de afgelopen 6 maanden de realisatie van een nieuw hoofdgebouw voorbereid. Samen met deskundigen uit de bouw, dierenverzorging en landschapsinrichting is een plan gemaakt dat tegemoetkomt aan alle hedendaagse wensen en eisen wat betreft dierenwelzijn, duurzaamheid en landschappelijke inrichting.
Het gebouw heeft ook op een heel andere manier betekenis: al vanaf de eerste dag staan ontmoeting en verbinding centraal. Zo worden regelmatig maatschappelijke stagiaires ingezet, maar zijn bijvoorbeeld ook in het verleden Halt-jongeren betrokken geweest bij het onderhoud van het park. Ten tijde van de huisvesting van asielzoekers in de Autotron hebben vluchtelingen geholpen met het onderhoud, waardoor je ook hun kant van het verhaal hoort. Daarnaast biedt het park een stukje dagbesteding aan cliŽnten die verbonden zijn aan Buurtmarkt Maliskamp.
Er zijn twee scenarioís ontwikkeld voor de nieuwbouw. Scenario 1 maakt het mogelijk om de basis weer op orde te brengen en daarmee de activiteiten ook in de toekomst te waarborgen. Dit scenario kost Ä91.500. In scenario 2 kunnen aanpassingen gemaakt worden voor speciale doelgroepen en wordt ingezet op klimaatdoelstellingen en duurzaamheid. Scenario 2 vraagt een investering van Ä107.500.
Onlangs is gestart met de fondsenwerving. Hulp en financiŽle bijdragen zijn welkom! Op www.wijkmaliskamp.nl is meer informatie te vinden over dit project. Daarnaast zijn er voor bedrijven diverse sponsorpakketten waarmee zij hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen. U kunt ook direct contact opnemen met de werkgroep via dierenpark@wijkmaliskamp.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.42175