Datum plaatsing: 26 juli 2017

Plukbermen, voor ieder wat wils


Plukbermen, voor ieder wat wils


Nistelrode (Bernheze): Vroeger was De Maashorst een ruig natuurgebied. De inwoners van Nistelrode en Heesch had-den een sterke relatie met De Maashorst voor levensonderhoud en gebruiksvoorwerpen. Deze verbindingen worden weer herkenbaar door de aanleg van groen en objecten binnen de Dynamische Landschappen.

Snoepen van het landschap
Inwoners van het gebied Ďsnoeptení van het landschap tijdens hun tochten van en naar De Maashorst. Hiervoor maakte men dankbaar gebruik van de vele vruchtdragende planten in het gebied.
Ook u kunt weer de vruchten van De Maashorst plukken tijdens uw tocht naar of van De Maashorst. In de extra brede bermen treft u soorten aan die van oudsher in het gebied voorkomen zoals rode (kruis)bes, witte (kruis)bes, bosaalbes, zwarte braam, framboos, hazelnoot en alpenbes.

Er wordt hard aan gewerkt om de saaie groene grasbermen om te vormen naar kruidenrijke bermen. U zult u de toekomst meer bloemrijke soorten die ons gebied sieren aantreffen. Een bosje veldbloemenmengsel uit eigen berm kan niet alleen ons landschap, maar ook ons huis sieren!

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt met steun van de provincie Noord-Brabant.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27521