Datum plaatsing: 28 juli 2017

Verdachte Ierse dakwerkers aangehouden


Verdachte Ierse dakwerkers aangehouden


Oss (Oss): Donderdag ontving de politie meerdere meldingen over Ierse mannen die zich verdacht ophielden rondom woningen in de Schadewijk. Het zou hier vermoedelijk gaan om Ierse travellers die zich zouden verplaatsen in een blauwe bus.
Direct werd er gezocht naar de bus en korte tijd later werd de bus gesignaleerd op de Singel 1940-1945. Aangezien de bestuurder verschillende verkeersovertredingen pleegde, werden er boetes t.w.v. 500 euro uitgeschreven.
De Ierse bestuurder kon deze boetes niet direct betalen en was zonder vaste woon- of verblijfplaats. Om die reden werd de bus in bewaring genomen in afwachting op betaling door de bestuurder. De identiteit van de personen is inmiddels bij de politie bekend, echter kwamen zij niet opdagen.
Als zij op korte termijn de boetes niet komen betalen zal de bestuurder zijn voertuig en de inhoud ervan (verschillende gereedschappen e.d.) kwijt zijn.
Het is vaker voorgekomen dat Ierse mannen zich in onze regio voordoen als allerhande klusjesmannen vooral het dak is daarbij favoriet 'werk'terrein. Wanneer zij hun werk gedaan hebben, vragen ze onder druk en dreigend gedrag meer geld dan vooraf was afgesproken. Deze vorm van oplichting, dan wel afdreiging, accepteert de politie in geen enkel geval!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21344