Datum plaatsing: 31 juli 2017

Pinautomaat Oss was niet extra beveiligd


Pinautomaat Oss was niet extra beveiligd


Oss (Oss): In winkelcentrum de Ruwert heeft in de nacht van zondag 30 juli op maandag 31 juli een plofkraak plaatsgevonden bij de geldautomaat van Rabobank Oss Bernheze. De bank is in korte tijd meerdere keren getroffen door het geweld van plofkraken. Na de automaten in Vinkel en Geffen is dit keer de automaat in Sterrebos in Oss getroffen.

De directie van Rabobank Oss Bernheze was vanochtend al snel ter plaatse. Ronald van Hintum, directeur Particulieren en Private Banking: Onze zorg is gericht op de veiligheid van al onze geldautomaten en hun omgeving. We zijn hard bezig om alle automaten in de nachtelijke uren af te sluiten. Dit was bij de automaat in Oss nog niet met een stalen plaat. De ronde wand zorgde ervoor dat de productie langer op zich liet wachten. Wij zijn daarbij afhankelijk van de leverancier.

De bank had wel voor extra surveillance gezorgd bij de geldautomaat. Onze prioriteit is nu gericht op permanente bewaking van onze geldautomaten. We zullen daarbij aanvullende veiligheidsmaatregelen nemen., zegt de bank. De plofkraken zijn een maatschappelijk probleem aan het worden, we hopen dat het bij de politie en overheid de verdiende aandacht krijgt. We
moeten deze criminele bende stoppen., aldus Ronald van Hintum.

Klanten van Rabobank Oss Bernheze kunnen terecht bij andere geldautomaten in Oss wanneer zij over contant geld willen beschikken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22762