Datum plaatsing: 01 augustus 2017

Publieksavond bij HalleyVinkel (Bernheze): Op vrijdagavond 4 augustus is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Kort voor de zon ondergaat in het westen, komt de bijna Volle maan op in het oosten. Op de maan zijn de kraters en bergen zichtbaar. In de avondschemering worden de reuzenplaneten Jupiter en Saturnus zichtbaar. Door de telescoop kan men de wolken en manen van Jupiter en de ringen van Saturnus observeren.
Tegen het einde van de schemering verschijnen steeds meer sterren en als het donker is, zijn sterrenbeelden te herkennen. De telescopen en verrekijkers worden gericht op onder meer heldere sterren, dubbelsterren en sterrenhopen. Tegen het einde van de avond zien we het internationale ruimtestation ISS overkomen.
Het moet wel onbewolkt zijn om de sterrenhemel te kunnen bekijken
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.
Entree op de publieksavond: 5, -- (kinderen tot en met 12 jaar: 3, --).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31157