Datum plaatsing: 02 augustus 2017

Kermis Rosmalen pakt uit


Kermis Rosmalen pakt uit


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op het Gildeplein bouwen de kermisexploitanten vanaf woensdag 2 augustus hun kermisattracties op. Want het is bijna zover! Zaterdag 5 augustus opent de Rosmalense Kermis 2017. Tot en met woensdag 9 augustus is het genieten van het luisterrijke aanbod.

Kermis voor een ieder
De organisatie heeft veel verschillende attracties weten vast te leggen. Zo kun je tot 22 meter de hoogte in geslingerd worden en terug in Projekt 1. Of pak een ritje met een snelheid van 100 km/u op 60 meter hoogte in de Booster. Snelheidsmaniakken stappen in de mooie Break Dance of Super Rupsbaan. Acrobaten-in-de-dop gaan zeker bij de Walking Street binnen. Lekker scheuren in de Autoscooter, dat kan ook.
Behendige spelers kunnen zich uitleven bij de grijpkranen, Pusher of Skeeball. Daarnaast is er een groot aanbod aan nougat, gebak, suikerwerken, snacks en vis. Kortom: er is voor een ieder vermaak en plezier te vinden.

Attracties, het Zandkasteel en speuractie voor de kleinsten
De kleintjes kunnen vliegen in de olifantjes van Jumbo, rijden in de Buggys of springen in de Mega Jumper. Maar natuurlijk is er voor hen nog meer te doen op Kermis Rosmalen. Op zondag 6 augustus om 15:00 uur komt Het Zandkasteel, bekend van het gelijknamige televisieprogramma, langs voor een meet & greet, waarbij kinderen op de foto kunnen. Van 14:00 tot 17:00 uur is er een speuractie: als kinderen de promotiemedewerkers op het Gildeplein weten te vinden winnen zij n gratis ritje in een attractie naar keuze.

Prikkelarme Kermis
Op maandagmiddag 7 augustus is er speciaal voor mensen met een beperking of aandoening een Prikkelarme kermis van 13:00 tot 15:00. Tijdens een prikkelarme kermis staan de rookmachines uit, zijn er geen lichtflitsen en wordt de muziek gedempt tot maximaal 35 decibel. Attracties die heel hard gaan worden als dat kan minder snel afgesteld. Verder worden de bezoekers geholpen met in- en uitstappen als dat nodig is. Wij willen gezinnen met gezinsleden met een beperking in staat stellen om toch samen te kunnen te genieten van de Kermis in Rosmalen. Of misschien ben je wel hooggevoelig, of houd je gewoon niet van veel geluid en licht. Dat kan ook. Ook dan ben je van harte welkom. Wethouder Van Son is z enthousiast dat hij voornemens is om de prikkelarme kermis te komen openen. En zo is er aan iedereen gedacht om de kermis op het Gildeplein toegankelijk te maken.

5 tot en met 9 augustus met vuurwerkshow als finale
Op woensdag 9 augustus sluiten wij de Rosmalense kermis traditiegetrouw om 22:00 uur af met een grote vuurwerkshow. De kermis vindt in 2017 plaats van zaterdag 5 tot en met woensdag 9 augustus op het Gildeplein in Rosmalen. Meer informatie is te vinden in de kermiskrant. Of kijk op www.kermisrosmalen.nl. Daar vindt u ook kortingsbonnen om goedkoper kermis te vieren.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30444