Datum plaatsing: 04 augustus 2017

F-16ís trainen luchtgevechten boven Noord-Brabant


F-16ís trainen luchtgevechten boven Noord-Brabant


Volkel (Uden): Van 7 t/m 11 augustus, 21 t/m 25 augustus en 28 augustus t/m 1 september trainen F-16 vliegers van vliegbasis Volkel gesimuleerde luchtgevechten. Dit zijn onmisbare vaardigheden die het verschil maken in gevaarlijke en risicovolle situaties. De F-16ís maken hierbij gebruik van een gereserveerd militair luchtruim boven Noord-Brabant. Daarnaast maakt men ook gebruik van gereserveerd luchtruim boven BelgiŽ.
Van 14 tot en met 18 augustus trainen F-16ís voor de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) in dit gereserveerde militair luchtruim boven Noord-Brabant. Vliegers leren onder meer alles over de wapens aan boord en de tactieken om ze te gebruiken tijdens luchtoperaties. Deze vliegers worden opgeleid hun kennis over te dragen op nieuwe vliegers. De FWIT-klas, die bestaat uit Belgen, Denen, Noren, Portugezen en Nederlanders. De deelnemers behoren tot de zogenoemde European
Participating Air Forces, kortweg EPAF.
De vliegers worden tijdens de trainingen gehouden aan de geldende vlieghoogten en procedures. De trainingen vinden plaats binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis Volkel. Vanwege operationele redenen en onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.33255