Datum plaatsing: 09 augustus 2017

Tienduizend platen bij Dansen op Vinyl


Tienduizend platen bij Dansen op Vinyl


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De Driesprong in Rosmalen is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus één groot dansfeest. Satisfaction Rosmalen en de HEVO hebben de koppen bij elkaar gestoken om bij hun mijlpalen van dit jaar stil te staan. Satisfaction bestaat vijftig jaar, de HEVO vijfenzestig. Samen werkten zij het idee uit om een evenement, Dansen op Vinyl, te organiseren waarbij muziek en dansen centraal staan.

Satisfaction bouwde in haar soosbestaan een grote platencollectie op van ruim tienduizend platen. Die verzameling is altijd goed bewaard gebleven en gekoesterd en is in zijn geheel beschikbaar voor het evenement op De Driesprong.
Midden op het plein wordt een overdekte dansvloer aangelegd met een ondergrond van vinyl in de vorm van een LP. Dansers van Danscentrum Rosmalen verzorgen onder het motto ‘Veur Doen’ op zaterdagmiddag dansdemonstraties. Dan worden ook verzoeknummers gedraaid en wordt de bezoeker geprikkeld om vooral ook zondag te komen dansen en luisteren. Beide middagen starten om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur. De eerste plaat wordt op zaterdag om 13.00 uur gedraaid door Wethouder Jos van Son. Op zaterdagavond is er volop gelegenheid om al of niet dansend te zwijmelen bij de ‘slowers’ van destijds. De dansvloer nodigt uit, ook door de sfeervolle verlichting die is aangebracht.

Samenwerking
Naast Danscentrum Rosmalen werken Vloerproducent Forbo en interieurspecialist Mari Frunt mee met de aanleg van de dansvloer. De sfeerverlichting wordt aangebracht dankzij medewerking van Party Planet.
Ook de horeca aan de Driesprong speelt goed in op het event door op de terrassen betaalbare hapjes aan te bieden die aansluiten bij de sfeer van toen zoals kaas-worst-ham-uitje-ananas-augurk-gehaktballetje-een gevuld eitje- met vlaggetjes en de beroemde toastjes. De KOM-winkeliers hebben besloten om van zondag 20 augustus een koopzondag te maken.

Verzoekplaten
Er kan gedanst worden op alle mogelijke nummers die door de DJ’s Theo en Rini en gast DJ’s worden gedraaid.
Mensen die niet willen dansen kunnen evengoed volop genieten van de muziek van ooit. Daar is op geen enkele manier een leeftijd aan gekoppeld. Wat het extra leuk maakt is dat mensen verzoekplaten kunnen aanvragen. Eventuele donaties gaan naar het Jeugdsportfonds Den Bosch.

Slim zoeken
Om de oude platen snel en doeltreffend te kunnen vinden is een slim computerprogramma gemaakt door de stichting Senioren Computerleercentrum Rosmalen. Voorzitter Bert van Strien heeft de handdoek opgepakt samen met een aantal van zijn vrijwilligers. Het hele bestand van de ruim tienduizend titels is ingevoerd in een Exell programma waaraan een zoekprogramma is gekoppeld. Zowel op titel als op artiest kan de gewenste plaat worden geselecteerd. De platen worden gedraaid op pick ups die deel uitmaken van de discotheek die door Henri Schijvens wordt geïnstalleerd.
Witoma Caravans, een van de sponsors van Vijftig jaar Satisfaction, plaatst een van hun topcaravans op De Driesprong en sluit daarmee mooi aan op het zomerse vakantiegevoel dat er zeker nog heerst.
Logo Dansen op Vinyl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32663