Datum plaatsing: 12 augustus 2017

De Maashorst School opent de poort op 28 augustus


De Maashorst School opent de poort op 28 augustus


Regio (Uden): In 2016 heeft een aantal enthousiaste mensen het initiatief opgenomen tot het oprichten van een nieuwe basisschool. Deze nieuwe school heeft het grondbeginsel van Natuurlijk Leren in de natuur van de Maashorst en weet zich gesteund door het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

De wereld is een klaslokaal

Van nature wil een mens zichzelf ontwikkelen. Zoals een klein kind in zijn eigen tempo zijn manier vindt om te leren lopen: zo mag deze ontwikkeling zich doorzetten op de Maashorst School. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en leert op zijn eigen manier. De natuur biedt enorm veel mogelijkheden en uitdaging tot vanzelfsprekende groei. De wereld is een klaslokaal: daar wil de Maashorst School iedere dag optimaal gebruik van maken. Zoekend naar een passende locatie zijn verschillende opties bekeken. Een basis voor de Maashorst School is een locatie waar de leerlingen direct vanuit school met hun voeten in de natuur staan. Zij heeft nu een tijdelijke kortetermijnoplossing gevonden! De poort gaat open op maandag 28 augustus aanstaande, om 8.30 uur.

Start op Slabroek

De Maashorst School gaat starten bij Blauwrijk aan de Hoogslabroekseweg in Uden. Het landgoed van Blauwrijk ligt in het hart van natuurgebied De Maashorst. Blauwrijk heeft als uitgangspunt dat de natuur een onmisbaar en wezenlijk onderdeel is van het welbevinden van de mens. De natuur is een waardevolle en onmisbare bron van vitaliteit, balans en mede daardoor geluk in het leven. Landgoed Blauwrijk heeft de missie respectvol om te gaan met de natuur en alles wat leeft. Duurzaam en biologisch zijn er een vanzelfsprekendheid. En daarmee sluit het prachtig aan op de visie van de Maashorst School.
We zijn enorm blij om hier te mogen starten. Een prima tijdelijke oplossing.

De Maashorst School start als een particuliere school. Dat betekent dat school zonder financiŽle ondersteuning vanLogo Maashorstschool de overheid gaat draaien. Vandaar dat voor iedere leerling een maandelijkse ouderbijdrage nodig is. We zullen starten als basisschool, dagelijks van 8.30 tot 14.00 uur, met een maximum van 10 kinderen op deze locatie. Terwijl het schooljaar begint zal er verder gewerkt worden aan een permanente groeilocatie. Daar zal gestart worden met dagelijks geÔntegreerde BSO .
Meer informatie op www.maashorstschool.nl en op Facebook www.facebook.com/maashorstschoolUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29954