Datum plaatsing: 15 augustus 2017

Opknapbeurt bomen CunenparkOss (Oss): De bomen in het Jan Cunenpark in Oss krijgen een opknapbeurt. We laten de grond onder de bomen met een speciale zuigwagen vervangen door bomengrond. Hierdoor krijgen de wortels van de bomen meer voeding en zuurstof. Zo worden de bomen ‘fitter’ en groeien ze beter.

Waarom een opknapbeurt?
Bomen hebben het soms zwaar. Vooral in een stad gebeurt er veel in en rondom bomen. In het Jan Cunenpark vinden evenementen plaats. Bezoekers staan op de bodem onder de bomen. Die ‘verdicht’ dan, waardoor minder vocht en zuurstof beschikbaar is voor de wortels van de bomen. Ook tasten ziekten en plagen bomen aan. Kastanjes kunnen bijvoorbeeld de kastanjebloedingsziekte krijgen en essen essentaksterfte. Bomen met een goede conditie worden minder snel ziek en overleven een ziekte makkelijker. Het is daarom belangrijk om de groeiplaats van bomen in een goede toestand te houden of te brengen. In het najaar van 2017 laten we het dode hout uit de bomen in het Jan Cunenpark halen en verkeerd groeiende takken eruit zagen.

Bijzondere status
In het Jan Cunenpark staan 23 bomen, waarvan 14 met een ‘bijzondere status’. Dit komt vanwege de hoge leeftijd van deze bomen of omdat ze cultuurhistorisch waardevol zijn.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12689