Datum plaatsing: 28 augustus 2017

Kapucijnenklooster in Den Bosch zet haar deuren open


Kapucijnenklooster in Den Bosch zet haar deuren open


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De kapucijnen organiseren samen met de Franciscaanse Beweging op zondag 10 september voor jong en oud allerlei activiteiten in en om het klooster die verband houden met hun leven en de franciscaanse spiritualiteit. Het centrale thema die dag is het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Het is een van de laatste keren dat de kapucijnen hun deuren open zullen zetten voor het grote publiek. In de zomer van 2018 verhuizen ze naar Tilburg. Daarmee komt er een einde aan ruim 400 jaar aanwezigheid van kapucijnen in Den Bosch. Ze hebben daarom dit jaar in samenwerking met de Franciscaanse Beweging, die in het pand ernaast huist en na 2017 wel blijft zitten, een gevarieerd aanbod aan workshops en lezingen georganiseerd.
Naast rondleidingen door het klooster en uitleg over de manier van leven van de kapucijnen, zijn er voor jong en oud lezingen en workshops. Kinderen kunnen in de tuin creatief aan de slag met kunstenaar Willy Koenen, megabellenblazen en hoelahoepen. Verder zijn er workshops en lezingen over pelgrimeren, het zonnestelsel, meditatie en zang.
Iedere bezoeker wordt gevraagd een stukje soepgroente mee te nemen bijvoorbeeld: ui, prei, wortel, (bleek)selderij of knoflook. Tijdens de middag wordt daarvan in de tuin op een houtvuur een grote pan soep gekookt. Aan het einde van de middag is er dan voor iedereen een lekker kopje soep en een drankje.
Toegangsbewijzen voor deze middag zijn te koop via de webshop van de Franciscaanse Beweging en kosten Ä 12,50. Kaartjes aan de deur kopen kan ook, dan kosten ze Ä 15,-. Meer informatie op de website van de Franciscaanse Beweging: www.franciscaansebeweging.nl

De Franciscaanse Beweging (FB) brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32233