Datum plaatsing: 21 augustus 2017

Inschrijving geopend voor Mountainbike-training Den Dungen


Inschrijving geopend voor Mountainbike-training Den Dungen


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start dit najaar opnieuw met een 4-weekse training mountainbiken voor starters en gevorderden. Bij voldoende belangstelling wordt ook gestart met een aparte damesgroep.
Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechnieken, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als balans en door mul zand rijden.

“Waarom is deze training leuk om te volgen”?
Een van de vorige deelnemers schrijft: Ik zou dit programma aan iedereen aanraden, die met MTB-en wil beginnen. De techniek is wezenlijk anders dan op de weg. M.n. klimmen,dalen, remmen, sturen etc. De hele techniek maakt het bijna noodzakelijk om zo'n programma te volgen. Het scheelt zeker een boel mogelijke frustratie en de tips heb ik direct kunnen inzetten bij de clubtoertochten van 's zondags. Onontbeerlijk dus.

De eerste trainingsdag start bij Boer Goossens in Den Dungen om 09.00 uur op zaterdag 16 september 2017. De overige trainingsdagen zijn gepland op 23, 30 september en 7 oktober 2017. Terugkomdagen worden nadien in overleg gepland.
Iedereen kan zich aanmelden via
http://www.start2bike.nl/
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jeanne van Beekveld op telefoonnummer 06 17709744.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14027